Κινηματογραφος

«Μία ολόκληρη γενιά θεωρεί τα "Φιλαράκια" προσβλητική σειρά» - Η Τζένιφερ Άνιστον μιλά για τη νέα εποχή στην κωμωδία

Τι είπε για την καινούρια ταινία με τον Άνταμ Σάντλερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10 πράγματα που δεν μάθαμε ποτέ για τα Φιλαράκια

Η Τζένιφερ Άνιστον μιλά για τη νέα εποχή στην κωμωδία και τα «Φιλαράκια» - Τι είπε για την καινούρια ταινία με τον Άνταμ Σάντλερ

Για τις αλλαγές στη σημερινή κωμωδία με την πάροδο των χρόνων μίλησε η Τζένιφερ Άνιστον στο Γαλλικό Πρακτορείο και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις επικρίσεις που ακούγονται για τα «Φιλαράκια».

«Η κωμωδία έχει εξελιχθεί, οι ταινίες έχουν εξελιχθεί. Τώρα είναι λίγο παγίδα, επειδή πρέπει αν είσαι πολύ προσεκτικός, κάτι που το κάνει πολύ δύσκολο για τους κωμικούς ηθοποιούς, γιατί η ομορφιά της κωμωδίας είναι ότι κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, κοροϊδεύουμε τη ζωή» είπε η Τζένιφερ Άνιστον σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε:

«Στο παρελθόν μπορούσες να κάνεις ένα αστείο για έναν φανατικό σε μία ιδέα (θρησκεία κλπ) και να γελάσεις - αυτό ήταν απίστευτα αστείο. Και είχε να κάνει με το να εκπαιδεύσεις τους ανθρώπους στο πόσο γελοίοι είναι οι άνθρωποι. Και τώρα δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

Αναφερόμενη στην ευαισθησία της σύγχρονης εποχής, μίλησε για το πώς βλέπει η Gen z ορισμένα επεισόδια από τα «Φιλαράκια».

«Υπάρχει μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων, παιδιών, που γυρνούν και παρακολουθούν επεισόδια από τα «Φιλαράκια» και τα βρίσκουν προσβλητικά. Υπήρχαν πράγματα που ποτέ δεν έγινα με (κακή) πρόθεση ...λοιπόν πρέπει να το σκεφτείς, αλλά δεν νομίζω ότι υπήρχε αυτή η ευαισθησία που υπάρχει σήμερα».

Τόνισε, δε, πως δεν είναι υπέρ της αλλαγής που συμβαίνει στην κωμωδία για να είναι politically correct.

«Όλοι χρειάζονται τα αστεία. Ο κόσμος χρειάζεται χιούμορ. Δεν μπορούμε να παίρνουμε τον εαυτό μας τόσο σοβαρά. Ειδικά στις ΗΠΑ. Είναι όλοι τόσο διχασμένοι» σημείωσε και κατέληξε:

«Έμαθα πολλά τα τελευταία 20 χρόνια. Η παραδοχή και η αποδοχή της ενοχής δεν είναι εύκολη. Είναι οδυνηρό να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Ντρέπομαι που δεν γνώριζα καλύτερα πριν από 25 χρόνια. Μετά από αυτό που συνέβη στον Τζορτζ Φλόιντ άρχισα να παλεύω με τον συστημικό ρατσισμό με τρόπους που δεν γνώριζα ποτέ. Αυτή ήταν πραγματικά η στιγμή που άρχισα να εξετάζω τους τρόπους με τους οποίους συμμετείχα. Ήξερα ότι χρειαζόμουν για να διορθώσω την πορεία».

Τι είπε για τον Άνταμ Σάντλερ

Η Τζένιφερ Άνιστον και ο Άνταμ Σάντλερ απολαμβάνουν την κάθε τους συνεργασία.

Μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό People, κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της ταινίας «Murder Mystery 2», η Άνιστον εξέφρασε τη χαρά της που συνεργάστηκε με κάποιον που γνωρίζει τόσο καλά και που είναι φίλος της, όπως ο Σάντλερ.

«Ναι, υπάρχει εμπιστοσύνη. Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και ξέρουμε ότι θα περάσουμε καλά» είπε η Άνιστον και πρόσθεσε: «Στηρίζει ο ένας τον άλλον. Φροντίζει ο ένας τον άλλον. Υπάρχει, βαθύς σεβασμός του ενός για τον άλλον».

Από την πλευρά του ο Σάντλερ είπε: «Θυμάμαι όταν πρωτογνωριστήκαμε, φάγαμε πρωινό μαζί και κατάλαβα ότι ήταν αστεία. Μετά την είδα μερικές φορές ακόμα και πάντα… με έκανε χαρούμενο όταν την έβλεπα».

«Είναι απλά αστεία… ξέρει τι να πει, ξέρει πώς να σε ηρεμεί», είπε ο Σάντλερ.

Οι δύο τους έπαιξαν μαζί για πρώτη φορά στο «Just Go With It» (2011). Το «Murder Mystery 2» κυκλοφορεί στις 31 Μαρτίου στο Netflix.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ