Κινηματογραφος

Πέθανε η ηθοποιός Ρακέλ Γουέλς

Σύμβολο του σεξ τη δεκαετία του '60

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε η ηθοποιός Ρακέλ Γουέλς και σύμβολο του σεξ τη δεκαετία του ‘60
© Frazer Harrison/Getty Images/Ideal Image

ΗΠΑ: Πέθανε η ηθοποιός Ρακέλ Γουέλς

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και sex symbol της δεκαετίας του ’60 Ρακέλ Γουέλς πέθανε σε ηλικία 82 ετών μετά από σύντομη ασθένεια. Η οικογένειά της επιβεβαίωσε την τραγική είδηση στο TMZ, λέγοντας ότι απεβίωσε σήμερα το πρωί (15/2).

Έγινε διάσημη από τους ρόλους της στη δεκαετία του 1960 στις ταινίες «Fantastic Voyage» και «Ένα εκατομμύριο χρόνια π.Χ.», και γρήγορα έγινε μια από τις πιο περιζήτητες σταρ της βιομηχανίας.

Το 1967 έπαιξε με τον Άντονι Φραντσιόζα στην περιπέτεια «Η Κατάσκοπος της Κόστα ντελ Σολ» («Fathom»), ενώ ακολούθησαν δύο γουέστερν. Το πρώτο το 1968, δίπλα στον Τζέιμς Στιούαρτ με τίτλο «Bandolero!» («Μπαντολέρο») και το δεύτερο τον επόμενο χρόνο, δίπλα στον Μπαρτ Ρέινολντς, με τίτλο «Τα 100 τουφέκια» («100 Rifles»). Επίσης, εκείνη την εποχή έπαιξε με τον Φρανκ Σινάτρα στο θρίλερ «Στα Ίχνη του Εγκλήματος» («Lady in Cement», 1968) και στην κωμωδία «Δύο Απίθανοι Γλεντζέδες» («The Magic Christian»), δίπλα στον Πίτερ Σέλερς και τον Ρίνγκο Σταρ.

Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε, όταν υποδύθηκε την Κονστάνς στους «Τρεις Σωματοφύλακες» του Ρίτσαρντ Λέστερ, δίπλα σε τρεις αστέρες της εποχής, τον Όλιβερ Ριντ, τον Μάικλ Γιορκ και τον Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν. Για την ερμηνεία της κέρδισε «Χρυσή Σφαίρα» το 1973, ενώ υπήρξε ακόμη μία φορά υποψήφια, το 1987, για το ρόλο της δραματική τηλεταινία του Πολ Γουέντκος «Right to Die», στην οποία υποδυόταν μία γυναίκα που έπασχε από σοβαρή νόσο και η εμφάνισή της δεν θύμιζε σε τίποτα τη γυναίκα που έκαιγε καρδιές. Η ίδια έχει δηλώσει ότι είναι η ταινία για την οποία θέλει να τη θυμόμαστε.

Τη δεκαετία του ‘80 η καριέρα της άρχισε να φθείνει όποτε και η Γουέλς δημιούργησε μία σειρά από βιντεοκασέτες, που παρουσίαζε ένα εναλλακτικό τρόπο εκγύμνασης, βασισμένο στη γιόγκα και την υγιεινή διατροφή, ενώ γρήγορα επεκτάθηκε και στον τομέα των καλλυντικών.

H ίδια είχε δηλώσει στο AP ότι δεν μετανιώνει μεν για την καριέρα της αλλά βλέπει τα χρόνια της ως σύμβολο του σεξ με ανάμεικτα συναισθήματα. «Απολαμβάνω το γεγονός ότι με απόλαυσαν με αυτή την ιδιότητα», είχε πει. «Ωστόσο, ήταν περιοριστικό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι επειδή η εμφάνισή μου ήταν κάπως εξωτική, ποτέ δεν θα έπαιρνα όλους τους ρόλους που θα ήθελα να πάρω» είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Πέθανε η Raquel Welch – Η θρυλική ηθοποιός και sex symbol
© Silver Screen Collection/Getty Images/Ideal Image
Πέθανε η Raquel Welch – Η θρυλική ηθοποιός και sex symbol
© Silver Screen Collection/Getty Images/Ideal Image
Πέθανε η ηθοποιός Ρακέλ Γουέλς

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ