Κινηματογραφος

«Αστερίξ & Οβελίξ»: Κρίση στις σχέσεις Αστερίξ και Οβελίξ

Κριτική για την ταινία του Γκιγιόμ Κανέ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 857
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστερίξ & Οβελίξ

Κριτική για την ταινία «Αστερίξ & Οβελίξ» του Γκιγιόμ Κανέ με πρωταγωνιστές τους Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ

Στα 50 π.Χ. η αυτοκράτειρα της Κίνας φυλακίζεται ύστερα από ένα πραξικόπημα και η μοναχοκόρη της το σκάει χάρη στη βοήθεια ενός απατεωνίσκου εμπόρου που την οδηγεί στο γνωστό μικρό γαλατικό χωριό για να ζητήσει βοήθεια. Οι Αστερίξ και Οβελίξ με χαρά προσφέρονται να ταξιδέψουν στη μακρινή Κίνα για να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Ο Γκιγιόμ Κανέ κάνει μια ταινία που όχι μόνο σέβεται το πνεύμα και τη χάρη των διάσημων ηρώων των Ουντερζό - Γκοσινί αλλά προσφέρει και την απαιτούμενη φρεσκάδα με το ανάλογο χιούμορ στην περιγραφή των περιπετειών τους. Μάλιστα το μπριόζικο σενάριο παίζει και με κάποια σύννεφα που προκύπτουν στην πορεία για τους ερωτοχτυπημένους ήρωες που βλέπουν τη σχέση τους να δοκιμάζεται πιο πολύ από ποτέ. Στο φιλμ παίζει σχεδόν όλη η εθνική του γαλλικού σινεμά: ο Γκιγιόμ Κανέ εκτός από τον ρόλο του σκηνοθέτη αναλαμβάνει και τον ρόλο του Αστερίξ, ο Ζιλ Λελούς παίρνει τη σκυτάλη από τον Ντεπαρντιέ για τον ρόλο του Οβελίξ, η Μαριόν Κοτιγιάρ είναι μια ενοχλητική αλλά σέξι Κλεοπάτρα που τα φτιάχνει με έναν «Έλληνα παίδαρο γυμναστή», ο Βενσάν Κασέλ δίνει ρέστα ως ανασφαλής Ιούλιος Καίσαρ ενώ σε δεύτερους ρόλους οι Τζόναθαν Κοέν, Ραμζί Μπεντιά, Λεανά Σεά, Μελανί Τιερί, Χοσέ Γκαρσία συμπληρώνουν το καστ. Έκπληξη η παρουσία του ποδοσφαιριστή-σταρ Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο (υποδύεται έναν ανίκητο πολεμιστή) που είναι φυσικά κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ