Κινηματογραφος

Το «Avatar: The Way of Water» έγινε η έκτη ταινία που ξεπερνά τα 2 δισ. δολάρια στο box office

Ποιες είναι οι υπόλοιπες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεν πείθει τους κριτικούς το «Avatar: The Way of Water»
Δεν πείθει τους κριτικούς το «Avatar: The Way of Water» © Lightstorm Entertainment

Το «Avatar: The Way of Water» κατάφερε να ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office

Το «Avatar: The Way of Water» του Τζέιμς Κάμερον έχει καταφέρει να κάνει το κοινό να επιστρέψει στις κινηματογραφικές αίθουσες και να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μάλιστα, σε μόλις έξι εβδομάδες από την κυκλοφορία του το sequel της ταινίας του 2009 ξεπέρασε τα 2 δισ. δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισπράξεις.

Η ταινία ακολουθεί τον Τζέικ Σάλι ο οποίος ζει με την νέα του οικογένεια στον πλανήτη Πανδώρα, όταν μία απειλή από το παρελθόν επιστρέφει για να αποτελειώσει ό,τι ξεκίνησε κάποτε. Ο Τζέικ τώρα πρέπει να συνεργαστεί με τον στρατό των Νά’βι για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό και να προστατέψουν τον πλανήτη τους.

Πρόκειται για την έκτη ταινία στην ιστορία, αλλά και την πρώτη κατά την περίοδο της πανδημίας, που ξεπέρασε το ορόσημο αυτό και μπήκε στην αποκλειστική λέσχη. Η λίστα αυτή αποτελείται από τα «Avatar», «Avengers: Endgame», «Τιτανικός», «Star Wars: The Force Awakens και «Avengers: Infinity War».

Εκτός Αμερικής η ταινία έχει κερδίσει 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια με τις αγορές που ξεχωρίζουν να είναι η Κίνα (229 εκατομμύρια δολάρια), η Γαλλία (129 εκατομμύρια δολάρια), η Γερμανία (117 εκατομμύρια δολάρια), η Κορέα (96 εκατομμύρια δολάρια) και το Ηνωμένο Βασίλειο (81 εκατομμύρια δολάρια). Το σίκουελ επίσης δεν παίζεται στη Ρωσία, όπου η πρώτη ταινία απέσπασε 116 εκατομμύρια δολάρια, και αποτυγχάνει στην Ιαπωνία με 28 εκατομμύρια δολάρια, μια δραματική μείωση από τα 176 εκατομμύρια δολάρια της πρώτης ταινίας.

Το πρώτο «Avatar», το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στους κινηματογράφους πριν από 13 χρόνια, παραμένει η εισπρακτικότερη ταινία όλων των εποχών με 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ