Κινηματογραφος

Το μυθιστόρημα «Κυριακή της Μητέρας» του Γκράχαμ Σουίφτ μεταφέρεται στους κινηματογράφους

Τζος Ο’Κόνορ, Οντέσα Γιουνγκ, Ολίβια Κόλμαν, Κόλιν Φερθ ζωντανεύουν τους ήρωες του βιβλίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Κυριακή της Μητέρας»

«Κυριακή της Μητέρας» του Γκράχαμ Σουίφτ (εκδόσεις Μίνωας): Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου – Από 19 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την Odeon.

Μια ζεστή, ανοιξιάτικη μέρα του 1924, η νεαρή καμαριέρα Τζέιν Φέαρτσαϊλντ καταλήγει μόνη της την ημέρα της Μητέρας. Τα αφεντικά της, ο κύριος και η κυρία Νάιβεν, έφυγαν και εκείνη έχει την σπάνια ευκαιρία να περάσει πολύτιμο χρόνο με τον κρυφό εραστή της, τον Πολ, το αγόρι από την κοντινή έπαυλη με το οποίο βρίσκεται σε πολύχρονη σχέση παρότι εκείνος πρόκειται να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Ωστόσο, γεγονότα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει θα αλλάξουν τη ζωή της Τζέιν για πάντα.

Mothering Sunday / Η Κυριακή Της Μητέρας
«Κυριακή της Μητέρας» του Γκράχαμ Σουίφτ (εκδόσεις Μίνωας, 2016)

Όταν οι παραγωγοί Ελίζαμπεθ Κάρλσεν και Στίβεν Γούλεϊ διάβασαν το βιβλίο «Κυριακή της Μητέρας» του Γκράχαμ Σουίφτ (εκδόσεις Μίνωας, 2016), το αγάπησαν κατευθείαν.
«Θεωρήσαμε πως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά», λέει η Κάρλσεν, ενώ η Γούλεϊ συμπληρώνει πως, «Πάντα αγαπούσα τη δουλειά του. Έχει απίστευτη ικανότητα. Τα βιβλία του είναι πολύ αστεία, αλλά την ίδια στιγμή διακριτικά και συγκινητικά. Αυτό το θεωρήσαμε ιδιαίτερα πρωτότυπο. Μας γοήτευσε ιδιαίτερα ο τρομερά καλο-σχηματισμένος χαρακτήρας της Τζέιν. Πρόκειται για μια νέα αφήγηση μιας αρκετά γνώριμης περιόδου, μέχρι τη δεκαετία του ’80. Μέσα από έναν χαρακτήρα, σε μεταφέρει σε εκείνη τη μία μέρα, την Κυριακή της Μητέρας, και στα γεγονότα που διαμόρφωσαν τη ζωή της Τζέιν, ειπωμένα μέσα από τη δική της οπτική».

Τζος Ο’Κόνορ, Οντέσα Γιουνγκ, Ολίβια Κόλμαν, Κόλιν Φερθ ζωντανεύουν τους ήρωες του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη στη δραματική ταινία που σκηνοθετεί η Έυα Χάσον και θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 19 Ιανουαρίου από την Odeon.

Ολίβια Κόλμαν και Οντέσα Γιουνγκ στην ταινία «Κυριακή της Μητέρας»
Ολίβια Κόλμαν και Οντέσα Γιουνγκ στην ταινία «Κυριακή της Μητέρας»

Το μυθιστόρημα είναι μια απαιτητική αφήγηση αναμνήσεων. Όσο η μεγαλύτερη σε ηλικία Τζέιν αφηγείται τα γεγονότα, η μνήμη της οδηγείται σε αναπάντεχες κατευθύνσεις, κάνοντας στάσεις και σε άλλα σημεία της ζωής της. Επομένως, δεν πρόκειται για ένα απλό δράμα αλλά για ένα ρομάντζο ταξικής διαφοράς. Απαιτούσε μια διακριτική και στρογγυλεμένη προσέγγιση για να αποτυπώσει την Τζέιν ως τη συγγραφέα και τη γυναίκα στην οποία μετατράπηκε μέσα στα χρόνια.

«Κυριακή της Μητέρας»

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ