Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Χειροπαλαιστής

Τα αδέλφια Γούση σε ακαταμάχητο μπρα-ντε-φερ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριτική ταινίας: Χειροπαλαιστής

Κριτική για την ταινία «Χειροπαλαιστής», σε σενάριο Γιώργου Γούση και Γιώργου Κουτσαλιάρη και σκηνοθεσία Γιώργου Γούση

O Παναγιώτης, ένας τριαντάχρονος αθλητής της χειροπάλης και ιδιοκτήτης καφενείου σε ένα απομακρυσμένο χωριό, ασφυκτιά από τη νοοτροπία της κλειστής κοινωνίας κι αποφασίζει να κυνηγήσει τα όνειρά του στην αφιλόξενη Αθήνα.

Ο Γιώργος Γούσης μετά από το εντυπωσιακό ντεμπούτο των «Μαγνητικών πεδίων» συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Ο «Χειροπαλαιστής» είναι δανεικός από μια δική του μικρού μήκους ταινία με τον ίδιο τίτλο που είχε γυρίσει το 2019 με πρωταγωνιστή και τότε –όπως και τώρα– τον αδελφό του. Εδώ ο Γούσης ανοίγει τον εσωτερικό προβληματισμό της αρχικής ταινίας σε μια εξωστρέφεια που δεν χάνει σπιθαμή από τη δύναμη της ιστορίας. Τουναντίον, ο χαρισματικός πρωταγωνιστής βρίσκει τον χώρο και την ελευθερία να δώσει μια αφοπλιστική παράσταση μοναδικού καυσίγελου, χωρίς να πατάει στα κλισέ μιας ιστορίας για ένα underdog αλλά με τον αυθορμητισμό ενός δηκτικού σχολιαστή που πίσω από την ανάλαφρη περσόνα του κρύβει το βάθος ενός φιλόσοφου της πραγματικότητας.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.