Κινηματογραφος

Κρίστεν Στιούαρτ, η νέα πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Τι δήλωσαν οι διευθυντές του για την επιλογή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kristen Stewart © EPA/WALTER BIERI
Kristen Stewart © EPA/WALTER BIERI

Κρίστεν Στιούαρτ: Η επιλογή της ως πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Η Κρίστεν Στιούαρτ επιλέχθηκε ως πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του επόμενου έτους.

Η ηθοποιός, η οποία έγινε γνωστή από τους ρόλους της στις ταινίες «Panic Room» και «Twilight», έχει ξεχωρίσει για το υποκριτικό της έργο και πρόσφατα για την ερμηνεία της ως πριγκίπισσα Νταϊάνα στην ταινία «Spencer» που κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Επιπλέον πρόκειται να κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία «The Chronology of Water» κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Λίντια Γιουκνάβιτς, αναφέρει το Variety.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο της στην Μπερλινάλε το 2010 με την ανεξάρτητη παραγωγή «Welcome to the Rileys» μαζί με τον σκηνοθέτη Τζέικ Σκοτ.

Εμφανίστηκε επίσης στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών για να προωθήσει το φιλμ «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, στο οποίο υποδύεται μία εργαζόμενη σε κέντρο μεταμοσχεύσεων. Κατά την προβολή της ζοφερής ταινίας κάποιοι από το κοινό έβγαιναν έξω πριν τη λήξη και άλλοι στο τέλος της χάρισαν χειροκρότημα διάρκειας επτά λεπτών.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Κρίστεν Στιούαρτ ανέλαβε αυτή την ξεχωριστή αποστολή, δήλωσαν οι διευθυντές του φεστιβάλ, Μαριέτε Ρίσενμπικ και Κάρλο Τσάτριαν. «Είναι μια από τις πιο ταλαντούχες και πολύπλευρες ηθοποιούς της γενιάς της. Από την Μπέλα Σουάν μέχρι την πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει δώσει ζωή σε αιώνιους χαρακτήρες. Νέα, λαμπερή και με εντυπωσιακό έργο πίσω της, η Κρίστεν Στιούαρτ είναι η τέλεια γέφυρα μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης» τόνισαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ