- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Κριτική για την ταινία «Bones and all», σε σκηνοθεσία Λούκα Γκουαντανίνο, με πρωταγωνιστές τους Τίμοθι Σαλαμέ, Τέιλορ Ράσελ, Μαρκ Ράιλανς, Τζέσικα Χάρπερ, Αντρέ Χόλαντ, Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, Κλόε Σεβινί
H Μάρεν και ο Λι είναι δύο περιθωριακοί νέοι που τους ενώνει η κοινή δίψα και πείνα για ανθρώπινη σάρκα και αίμα. Η συνάντηση τους προκύπτει όταν η νεαρή κοπέλα εγκαταλείπεται από τον πατέρα της και επιχειρεί να βρει τα ίχνη της εξαφανισμένης εδώ και χρόνια μητέρας της. Ο απροσάρμοστος Λι ζει στα όρια καθώς κουβαλά κι εκείνος την προσωπική, σκοτεινή ιστορία του.
Ο Λούκα Γκουαντανίνο («Να με φωνάζεις με το όνομα σου») υπογράφει ένα στυλιζαρισμένο roadmovie με κανιβαλικές προθέσεις. Παρότι το αντισυμβατικό lovestory που περιγράφει διαθέτει κάποιες ενδιαφέρουσες σεναριακές ιδέες (η σύνδεση των δύο εραστών του περιθωρίου δεν οφείλεται μόνο στην κληρονομική βιολογική ανάγκη τους για ανθρώπινο αίμα αλλά και σε επίκτητα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατή όσφρηση των «σαρκοφάγων» που αναγνωρίζονται με αυτό τον τρόπο μεταξύ τους) ο Ιταλός δεν πείθει απόλυτα για την τόλμη του έργου του. Είναι σαν το «Badlands» του Τέρενς Μάλικ να μεταφέρεται στον χώρο του σπλάτερ χωρίς όμως την ξεχωριστή εκείνη ματιά που θα έκανε το φιλμ αυθεντικό και –κυρίως– συναρπαστικό. Αντιθέτως, μοιάζει να χάνει το ενδιαφέρον του στο δεύτερο μέρος, όταν η πλοκή παίρνει μια αναμενόμενη εξέλιξη με αποκορύφωμα το πνιγμένο στο αίμα φινάλε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ταινία με τον Μπραντ Πιτ, «The Further Mis-Adventures of Cliff Booth», θα διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1977
Tρυφερή δραμεντί με γλυκόπικρο χιούμορ
Το φιλμ εντυπωσιάζει κυρίως χάρη στη δυναμική σκηνοθεσία του Πότσι Ποντσιρόλι
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από το τίμημα της επιτυχίας αλλά και μια αιματοβαμμένη ιστορία εκδίκησης
Η άνοια και το Αλτσχάιμερ ολοένα και περισσότερο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κινηματογραφικών δημιουργών
Η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτιδα θα λάβει το βραβείο European Achievement in World Cinema
Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το φεστιβάλ που ξεκινάει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο 30 δευτερολέπτων με αφορμή την έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις ΗΠΑ
Η εξομολόγηση του ηθοποιού
Ντεμπούτο στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2027
Η ηθοποιός θυμάται την αμήχανη σκηνή στην κωμωδία «Wedding Crashers»
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ «Δεν κοστίζει τίποτα» που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Ταινίες και δράσεις για παιδιά, εφήβους και μεγάλους, από τις 9 ως τις 15 Νοεμβρίου
Αντιδράσεις και αίτημα να απαγορευτεί
Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.
H προειδοποίηση για μια μεγάλη εξέγερση
Νέα συνεργασία-έκπληξη με την A24 μετά από μια χρονιά γεμάτη εισπρακτικά ρεκόρ
Από τον Μάικλ Κορλεόνε στον Τόνι Μοντάνα
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.