Κινηματογραφος

Η «Γόργονα» με την Ντάριλ Χάνα υπέστη λογοκρισία λόγω γυμνού

Τι ανέφερε η Disney+

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λογοκρισία για το γυμνό της Ντάριλ Χάνα στη «Γοργόνα»
Η «Γοργόνα» με την Ντάριλ Χάνα © Touchstone Pictures

Disney+: Λογοκρισία για το γυμνό της Ντάριλ Χάνα στην «Γοργόνα»

Η «Γοργόνα» είναι ταινία όπου η πρωταγωνίστρια Ντάριλ Χάνα βγαίνει στη στεριά και ερωτεύεται τον θνητό Τομ Χανκς. 

Συγκεκριμένα, το «Splash» όπως είναι ο πραγματικός τίτλος που γυρίστηκε το 1984 έχει μια σκηνή στην οποία, τα οπίσθια της πρωταγωνίστριας Ντάριλ Χάνα - η οποία υποδύεται μια γοργόνα- καλύφθηκαν από μαλλιά που προστέθηκαν με τη βοήθεια υπολογιστή. Η κίνηση του Disney+ να καλύψει με εφέ τα οπίσθια της Ντάριλ Χάνα στη διάσημη ταινία Splash («Η Γοργόνα») μακραίνοντας τα μαλλιά της, για να την κάνει κατάλληλη για όλη την οικογένεια, έφερε μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα και προκάλεσε αντιδράσεις.

Σε αυτή τη σκηνή, ο χαρακτήρας της Ντάριλ Χάνα, η Μάντισον, που όσο βρίσκεται στη γη έχει πόδια, φιλά τον Τομ Χανκς, πριν μπει ξανά στον ωκεανό. Λίγο πριν βουτήξει στα νερά, τη βλέπουμε από πίσω να περπατά, με τα μακριά ξανθιά της μαλλιά, να φτάνουν μέχρι τα οπίσθιά της. Παρ' όλο που το σημείο καλυπτόταν αρκετά, στη Disney το επεξεργάστηκαν για να φαίνονται ακόμα πιο μακριά και πυκνά τα μαλλιά της, δημιουργώντας έτσι ένα αστείο αποτέλεσμα.

Για όσους είδαν την ορίτζιναλ βερσιόν της ταινίας, είχε την προειδοποίηση ως κατάλληλη για ανηλίκους και σύμφωνα με την πλατφόρμα IMDB, αυτή η αξιολόγηση δόθηκε επειδή «Υπάρχουν πολλές γυμνές σκηνές σε αυτήν την ταινία, κυρίως θηλυκές, αλλά σε μία περίπτωση και αρσενικό γυμνό.

Παρόλ' αυτά η ταινία αξιολογείται ως κατάλληλη καθώς το γυμνό δεν εμπεριέχει σεξουαλικό περιεχόμενο και είναι ουσιαστικής σημασίας για την πλοκή. Όλα τα μέρη του σώματος είναι ορατά κάποια στιγμή, εκτός από ηβικές περιοχές ή τα γεννητικά όργανα, τα οποία και δεν βλέπει ποτέ το κοινό καθαρά».

Ωστόσο, 38 χρόνια μετά η Disney Plus αναθεωρεί τις σκηνές ως ακατάλληλες για την οικογένεια και με ψηφιακό τρόπο αλλάζει κλασικά καρέ μεταξύ των οποίων και εκείνο που η Γοργόνα Ντάριλ μπαίνει στη θάλασσα. Σε αυτό το σημείο μάλιστα έχουν προσθέσει πιο μακριά μαλλιά, ώστε να μην φαίνονται τα οπίσθιά της.

Το φιλμ στη νέα βερσιόν ξεκινά με την προειδοποίηση ότι «Η ταινία έχει μεταποιηθεί από την αρχική της εκδοχή. Έχει γίνει επεξεργασία στο περιεχόμενό της».

Disney+ Splash Edited scene.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χτίζω έναν Ουκρανό μέσα μου: Δείτε το ντοκιμαντέρ της Χριστίνας Κατράκη σε πρώτη προβολή
Χτίζω έναν Ουκρανό μέσα μου: Δείτε το ντοκιμαντέρ της Χριστίνας Κατράκη σε πρώτη προβολή

Η κατάσταση στην Ουκρανία κατά τους πρώτους μήνες της ρωσικής εισβολής και τα τραύματα που άφησε ο βίαιος εκτοπισμός στην ψυχή και στο σώμα των παιδιών και των ενηλίκων.

Μαγαδασκάρη
Titi - Στο πέρασμα του κυκλώνα: Oι καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σε ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ της Νατάσσας Μπλάτσιου γυρίστηκε στη Μαδαγασκάρη, σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και προβάλλεται στα ελληνικά φεστιβάλ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.