Κινηματογραφος

Λιζ Χάρλεϊ: Εφιάλτης η συνεργασία με τον Μάθιου Πέρι λόγω του εθισμού του

Οι δυο τους είχαν παίξει στην ταινία «Serving Sara» το 2002

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Λιζ Χάρλει με τον Μάθιου Πέρι το 2002
H Λιζ Χάρλει με τον Μάθιου Πέρι το 2002 © EPA/Justin Dave

Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ για την συνεργασία της με τον Μάθιου Πέρι

Η Λιζ Χάρλει αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Μάθιου Πέρι με αφορμή την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του, «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing», το οποίο είναι γεμάτο ανέκδοτα για την καριέρα, τις σχέσεις και την προσωπική του ζωή.

Η Βρετανίδα ηθοποιός και μοντέλο, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία «Serving Sara» με τον Πέρι το 2002, έχει διαβάσει μόνο κομμάτια του βιβλίου του αν και είδε από πρώτο χέρι τη σοβαρότητα των εθισμών του.

«Στην πραγματικότητα δεν έχω διαβάσει ακόμα το βιβλίο, αλλά έχω διαβάσει [αποσπάσματα] του», αποκάλυψε η πρωταγωνίστρια του "Royals" στο Yahoo. «Είναι αρκετά ενδιαφέρον», πρόσθεσε. «Είναι ένας πολύ αστείος συγγραφέας, όπως είναι και ένας πολύ αστείος άνθρωπος. Είναι ένας απίστευτα προικισμένος κωμικός... ο τρόπος του με τις λέξεις είναι φανταστικός. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από αυτόν. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν εφιάλτης η συνεργασία μαζί του εκείνη την εποχή και, όπως είναι πλέον γνωστό, η ταινία μας έκλεισε εξαιτίας του εθισμού του».

Ο Μάθιου Πέρι ξεκινάει το βιβλίο λέγοντας πως στην ηλικία των 49 ετών παραλίγο να πεθάνει. Συγκεκριμένα, ο επιτυχημένος ηθοποιός αναφέρει πως έπασχε από γαστρεντερική διάτρηση και πάλευε για εβδομάδες να μείνει στη ζωή. Η διάρρηξη του παχέος εντέρου δημιουργήθηκε από την υπερβολική χρήση οπιοειδών και ο ηθοποιός πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα και πέντε ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο. Μάλιστα, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει σάκο κολοστομίας για εννέα μήνες.

Ο ηθοποιός παραδέχεται πως έπαιρνε 55 Vicodin την ημέρα κατά την περίοδο που γύριζαν τα «Φιλαράκια». «Δεν ήξερα πώς να σταματήσω. Αν ερχόταν η αστυνομία στο σπίτι μου και μου έλεγε: ‘Αν πιείς απόψε, θα σε πάμε φυλακή’, θα άρχιζα να μαζεύω τα πράγματά μου. Δεν μπορούσα να σταματήσω γιατί η ασθένεια και ο εθισμός είναι προοδευτικός. Οπότε γίνεται όλο και χειρότερος όσο μεγαλώνεις».

Οι δραματικές αλλαγές στην εμφάνισή του κάθε χρόνο έδειχναν πως δεν μπορούσε να μείνει νηφάλιος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι συμπρωταγωνιστές του στην επιτυχημένη σειρά  έδειξαν κατανόηση και υπομονή, σύμφωνα με τον ηθοποιό.

Ο Μάθιου Πέρι συνεχίζοντας την εξομολόγησή του, παραδέχτηκε πως έχει υποκύψει στους εθισμούς του πάρα πολλές φορές ενώ έχει εισαχτεί 15 φορές σε κέντρο αποτοξίνωσης. «Είμαι αρκετά υγιής τώρα. Έχω κάνει 14 χειρουργικές επεμβάσεις στο στομάχι του μέχρι στιγμής. Είναι πολλές οι υπενθυμίσεις για να παραμείνω νηφάλιος. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να κοιτάξω τα σημάδια μου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ