Κινηματογραφος

Το «αντίο» του Darth Vader μετά από 45 χρόνια: Η δύσκολη απόφαση του James Earl Jones

Κλείνει ο κύκλος του διάσημου χαρακτήρα του Star Wars με τη φωνή του ηθοποιού

Star Wars: Ο ηθοποιός James Earl Jones αποσύρεται από τον ρόλο του Darth Vader μετά από 45 χρόνια - Τι συμφώνησε για τη φωνή του
© Twentieth Century Fox

Star Wars: Ο ηθοποιός James Earl Jones αποσύρεται από τον ρόλο του Darth Vader μετά από 45 χρόνια - Τι συμφώνησε για τη φωνή του

Άσχημα νέα για τους fans του Star Wars, καθώς προέκυψε η είδηση ότι ο James Earl Jones, ο ηθοποιός πίσω από την εμβληματική φωνή του Darth Vader αποσύρεται από τον ρόλο του μετά από 45 χρόνια. Φαίνεται ότι η σειρά “Obi-Wan Kenobi” είναι η τελευταία φορά που θα ακούσουμε τον James Earl Jones ως τη φωνή ενός από τους πιο αγαπημένους κακούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο ηθοποιός που είναι πια 91 ετών, έχει δανείσει τη φωνή του από την πρώτη ταινία “Star Wars” το 1977, μοιράζοντας τον ρόλο με τον ηθοποιό David Prowse που έπαιξε τη φυσική ενσάρκωση του Darth Vader.

JAMES EARL JONES RETIRES DARTH VADER OFFICIALLY

Σε ένα άρθρο στο περιοδικό Vanity Fair, αναφέρθηκε ότι ο ουκρανός Bogdan Belyaev, καλλιτέχνης στον χώρο της ψηφιακής φωνής, μέσω της εταιρίας Respeecher, χρειάστηκε να παρέμβει για να αναδημιουργήσει τη φωνή του Darth Vader για τις ανάγκες της πρόσφατη σειράς “Obi-Wan Kenobi”. Σύμφωνα με το Vanity Fair, η φωνή του James Earl Jones άλλαξε τα τελευταία 45 χρόνια, ωθώντας τον βραβευμένο με όσκαρ ηθοποιό να αποσυρθεί από τον ρόλο. Ο James Earl Jones παραχώρησε τα δικαιώματα της φωνής του στη Lucasfilm και στη Respeecher, η οποία εργάστηκε στο παρελθόν για τις σειρές “The Book of Boba Fett” και “Obi-Wan Kenobi”. Η Respeecher είναι μια ουκρανική εταιρεία που χρησιμοποιεί ένα A.I. πρόγραμμα λήψης φωνών από υλικό αρχείου για τη δημιουργία νέων διαλόγων, εάν οι αρχικοί ηθοποιοί έχουν πεθάνει ή έχουν υποστεί αλλαγές στη φωνή τους. Η ιδέα οποιουδήποτε άλλου ηθοποιού ως η φωνή του Darth Vader είναι σχεδόν ιερόσυλη για ορισμένους οπαδούς του Star Wars και χάρη σε αυτήν την τεχνολογία από το Respeecher, η φωνή του Darth Vader θα συνεχιστεί ακόμα και μετά τη φυγή του Jones.

Ο James Earl Jones θεωρείται ως ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου τόσο στη γενέτειρά του στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1931 στο Μισισιπή και ξεκίνησε από μικρή ηλικία μαθήματα δραματουργίας. Έχει παίξει σε πολλές ταινίες με μια καριέρα 40 ετών, ξεκινώντας από το κλασικό “Dr. Strangelove” του Stanley Kubrick. Για αρκετούς λάτρεις του κινηματογράφου, είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως Darth Vader στην αρχική τριλογία Star Wars. Εμφανίστηκε επίσης στη σειρά κινουμένων σχεδίων The Simpsons και έπαιξε τον Mufasa τόσο στο “The Lion King” του 1994 όσο και στο “The Lion King” του 2019, ενώ επέστρεψε ως η φωνή του Darth Vader στα “Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith” (2005), “Rogue One: A Star Wars Story” (2016) και “Star Wars: The Rise of Skywalker” (2019).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ