Κινηματογραφος

Πέθανε η Λουίζ Φλέτσερ, η νοσοκόμα από την «Φωλιά του Κούκου»

Είχε πάρει όσκαρ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε η ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ
Λουίζ Φλέτσερ © Getty Images/Ideal Image

Πέθανε η ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ -Είχε πάρει Όσκαρ στην ταινία «Στη φωλιά του κούκου».

Η Λουίζ Φλέτσερ, ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ για τον ρόλο της νοσοκόμας στο «One Flew Over the Cuckoo’s Nest» (Στη Φωλιά του κούκου), πέθανε στο σπίτι της στη Γαλλία την Παρασκευή. Ήταν 88 ετών.

Ο θάνατος επιβεβαιώθηκε από τον ατζέντη της, David Shaul. Είπε ότι η Λουίζ Φλέτσερ πέθανε στον ύπνο της στο σπίτι της στην πόλη Montdurausse της νότιας Γαλλίας. Ο κ. Shaul δεν είπε ποια ήταν η αιτία θανάτου.

Η Λουίζ Φλέτσερ γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1934, στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμας. Ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της, επίσης και οι δύο γονείς της ήταν κωφοί. Ο πατέρας της ίδρυσε πάνω από 40 εκκλησίες για κωφούς στην Αλαμπάμα.

Αφού έβαλε σε αναμονή την καριέρα της για χρόνια για να μεγαλώσει τα παιδιά της, η Φλέτσερ ήταν στα 40 της και ελάχιστα γνωστή όταν επιλέχθηκε για τον ρόλο απέναντι στον Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Στη φωλιά του κούκου» του 1975 του σκηνοθέτη Μίλος Φόρμαν, ο οποίος είχε θαυμάσει τη δουλειά της τον προηγούμενο χρόνο στην ταινία «Κλέφτες σαν εμάς» του Ρόμπερτ Άλτμαν.

Το «Στη Φωλιά του Κούκου» ακολούθησαν ρόλοι, ανάμεσα σε άλλα, στα «Exorcist II: The Heretic» του 1977, στο «The Cheap Detective» του 1978, στο «The Lady in Red» του 1979, στο «Firestarter» του 1984, στο «Flowers in the Attic» του 1987 και στο «Cruel Intentions» του 1999. Η σχετικά πιο γνωστή της εμφάνιση στα χρόνια που ακολούθησαν ήταν στο τηλεοπτικό «Star Trek: Deep Space Nine» από το 1993 μέχρι το 1999, ενώ ένας από τους τελευταίους της ρόλους ήταν στο «Girlboss» του 2017 στο Netflix. Προτάθηκε για Emmy για τα περάσματά της από το «Pocket Fences» του 1996 και το «Joan of Arcadia» του 2004. Υπήρξε ωστόσο σταθερά απογοητευμένη για την τροπή που πήρε η καριέρα της, μετά από ένα Οσκαρ που πολλοί έγραψαν μέσα στα χρόνια πως της έκανε περισσότερο κακό παρά καλό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ