Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Broadway

Η αθέατη πλευρά του ελληνικού Μπρόντγουεϊ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 841
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριτική ταινίας: Broadway
«Broadway» του Χρήστου Μασσαλά

Κριτική για την ταινία «Broadway», σε σκηνοθεσία Χρήστου Μασσαλά, με πρωταγωνιστές τους Έλσα Λεκάκου, Φοίβο Παπαδόπουλο, Στάθη Αποστόλου, Ραφάελ Παπάντ, Σαλίμ Ταλμπί, Χρήστο Πολίτη.

Μια συμμορία πορτοφολάδων που «στεγάζεται» στο εγκαταλελειμμένο σινεμά Broadway και δρα στο κέντρο της Αθήνας προσπαθεί να βρει τη φόρμουλα μεταξύ ανέμελης ζωής και καθημερινής επιβίωσης, αλλά τα εξωτερικά προβλήματα και οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί δυσκολεύουν την κατάσταση.

Κεφάτη γραφή, νεανική φρεσκάδα και μια ενδιαφέρουσα σκηνογραφική απεικόνιση της Αθήνας της κρίσης είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σκηνοθετικού ντεμπούτου στις ταινίες μεγάλου μήκους του Χρήστου Μασσαλά. Μπορεί στον τομέα του σεναρίου να υπάρχουν προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, η απουσία στιβαρού κεντρικού άξονα που θα δέσει κατάλληλα τις σκόρπιες ιδέες, αλλά είναι τόσο εντυπωσιακό το θέαμα (οι περφόρμερ του δρόμου συναντούν τη λατρεία του κινηματογράφου) και απολαυστικοί οι περισσότεροι χαρακτήρες, ώστε η ιδιόρρυθμη τούτη οικογένεια έχει μια αφτιασίδωτη γοητεία που θα θυμίσει σε αρκετούς τη «Γλυκιά συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ