Κινηματογραφος

Μπρένταν Φρέιζερ: Απίστευτα δυνατοί ψυχικά και σωματικά οι παχύσαρκοι

Τι λέει ο πρωταγωνιστής του «The Whale»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μεταμόρφωση του Μπρένταν Φρέιζερ στο «The Whale» του Ντάρεν Αρονόφσκι
«The Whale» © EPA Pool

Μπρένταν Φρέιζερ: Απίστευτα δυνατοί άνθρωποι οι παχύσαρκοι.

Ο ηθοποιός Μπρένταν Φρέιζερ (Brendan Fraser) είπε ότι παίζοντας τον ρόλο ενός πολύ παχύσαρκου άνδρα του έμαθε ότι όσοι έχουν παρόμοια σώματα είναι «απίστευτα» δυνατοί άνθρωποι, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Το «The Whale», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας την Κυριακή, έχει ήδη προκαλέσει τις εντυπώσεις και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι οδεύει προς τα Όσκαρ.

Σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι, ο οποίος κέρδισε το Χρυσό Λέοντα του φεστιβάλ το 2008 για τον Παλαιστή, η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ, ακολουθεί την ιστορία του Τσάρλι – ενός απομονωμένου καθηγητή αγγλικών κοντά στο τέλος της ζωής του που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη έφηβη κόρη του για μια τελευταία ευκαιρία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, ο Φρέιζερ είπε ότι ο ρόλος ήταν μια καμπύλη μάθησης για εκείνον. «Μου έδωσε μια εκτίμηση για εκείνους των οποίων τα σώματα είναι παρόμοια. Έμαθα ότι πρέπει να είσαι ένα απίστευτα δυνατό άτομο, σωματικά, ψυχικά, για να κατοικήσεις σε αυτό», είπε.

«Η φυσική κινητικότητα του Τσάρλι περιορίζεται στον χώρο του σπιτιού του, που είναι ο καναπές του. Η ιστορία του διηγείται κεκλεισμένων των θυρών. Είναι ένα φως σε ένα σκοτεινό χώρο. Νομίζω ότι είναι ποιητικό ότι το τραύμα που φέρει είναι έκδηλο στο φυσικό βάρος του σώματός του. Έπρεπε να μάθω να κινούμαι απολύτως με έναν νέο τρόπο. Ανέπτυξα μύες που δεν ήξερα ότι είχα. Ένιωσα ακόμη και ένα αίσθημα ιλίγγου στο τέλος της ημέρας, όταν αφαιρέθηκαν όλες οι συσκευές, όπως θα ένιωθες αν κατέβαινες από μια βάρκα στην αποβάθρα εδώ στη Βενετία» τόνισε ο ηθοποιός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ