Κινηματογραφος

Η Cineworld επιβεβαιώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πτώχευσης

Απασχολεί περισσότερους από 28.000 εργαζόμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Thor: Love and Thunder

Η Cineworld δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ, καθώς η αλυσίδα κινηματογράφων συνεχίζει να αγωνίζεται με υψηλό χρέος.

Η εταιρεία, στην οποία ανήκει επίσης η αλυσίδα Picturehouse στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι εξετάζει τις επιλογές για τον τρόπο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης. Οι μετοχές της Cineworld σημείωσαν βουτιά την Παρασκευή μετά από δημοσίευμα ότι ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση πτώχευσης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι επί του παρόντος οι κινηματογράφοι της παραμένουν "ανοικτοί για τη λειτουργία τους ως συνήθως".

Σε ανακοίνωσή της, ανέφερε: "Η Cineworld αναμένει να διατηρήσει τις δραστηριότητές της κατά τη συνήθη πορεία της μέχρι και μετά από οποιαδήποτε κατάθεση αίτησης και τελικά να συνεχίσει τις δραστηριότητές της μακροπρόθεσμα χωρίς σημαντικές επιπτώσεις στους εργαζομένους της".

Η Cineworld διαθέτει 9.189 οθόνες σε περισσότερες από 750 τοποθεσίες. Δραστηριοποιείται σε 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Πολωνίας και του Ισραήλ, και απασχολεί περισσότερους από 28.000 εργαζόμενους.

Όπως και άλλες κινηματογραφικές αλυσίδες, η Cineworld επλήγη σκληρά από την πανδημία. Η εταιρεία είχε ελπίδες για μπλοκμπάστερ όπως η τελευταία ταινία Μποντ, Top Gun: Maverick και Thor: Love And Thunder θα προσέλκυαν το κοινό πίσω μετά τους περιορισμούς κλειδώματος.

Όμως πρόσφατα δήλωσε ότι τα επίπεδα πελατών μετά τον κορωνοϊό ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα και κατηγόρησε τις "περιορισμένες" κυκλοφορίες ταινιών.

Η Wall Street Journal ανέφερε την Παρασκευή ότι η Cineworld ετοιμαζόταν να καταθέσει αίτηση πτώχευσης "εντός εβδομάδων", στέλνοντας την τιμή της μετοχής της στα τάρταρα.

Απαντώντας στο εν λόγω δημοσίευμα, η Cineworld δήλωσε ότι εξετάζει διάφορες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της κατάθεσης αίτησης κατά το κεφάλαιο 11 στις ΗΠΑ.

Ο μηχανισμός πτώχευσης του Κεφαλαίου 11 επιτρέπει σε μια εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ