Κινηματογραφος

Olivia Colman: Οι ταινίες και η σειρά στις οποίες θα πρωταγωνιστήσει το 2022-23

Πού θα δούμε την οσκαρική ηθοποιό;

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Olivia Colman
© Dave J Hogan/Getty Images

Η Olivia Colman θα πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Joyride», «Empire of Light» και «Wonka» καθώς και στην τηλεοπτική σειρά «Μεγάλες προσδοκίες» τη σεζόν 2022-2023.

Μετά τη «Χαμένη κόρη», θα δούμε την Olivia Colman στη βρετανο-ιρλανδική κωμωδία «Joyride» της Emer Reynolds που προβλήθηκε τον περασμένο μήνα στο φεστιβάλ του Galway, καθώς και στο «Empire of Light» του Sam Mendes που θα προβληθεί τον Σεπτέμβριο στο Τορόντο. Το «Joyride» είναι η πρώτη φιξιόν ταινία της Ιρλανδέζας Reynolds που έχει βραβευτεί επανειλημμένα ως σκηνοθέτρια ντοκιμαντέρ και ως μοντέζ. Το «Empire of Light», στο οποίο συμπρωταγωνιστεί ο Colin Firth, είναι παραγωγή της Pippa Harris —γνωστής από μεγάλες επιτυχίες όπως το «Revolutionary Road» και το «Things We Lost in the Fire». Σ’ αυτή την ταινία του Mendes («Αmerican Beauty», «Skyfall», «1917»), η Olivia Colman παίζει τον ρόλο μιας ταξιθέτριας σε κινηματογραφική αίθουσα στη δεκαετία του 1980. Την ατμόσφαιρα του θερινού θερέτρου Μάργκεϊτ στο Κεντ, όπου έγιναν τα γυρίσματα, απέδωσε ο βετεράνος διευθυντής φωτογραφίας Alexander Deakins ο οποίος έχει βραβευτεί με δύο Όσκαρ και θα διεκδικήσει ένα ακόμα. Ο Deakins έχει συνεργαστεί με τους αδελφούς Cohen, με τον Mike Figgis (στην υποβλητική ταινία «Stormy Monday» με τον Sting), με τον David Mamet, τον Denis Villeneuve και τον Sam Mendes.

JOYRIDE Trailer (2022) Olivia Colman

Για το 2023 έχει προγραμματιστεί η μουσική fantasy ταινία «Wonka» του Paul King («Paddington») που βασίζεται σε χαρακτήρες του Roald Dahl και στην οποία εμφανίζονται, εκτός από την Colman, ο Timothée Chalamet (που υποδύεται τον Willy Wonka σε νεαρή ηλικία), η Sally Hawkins και ο Rowan Atkinson. Πρόκειται για prequel του «Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας» που έχει διασκευαστεί δύο φορές για την οθόνη: μία το 1972 με τον Gene Wilder και στο 2005 με τον Jonny Depp.

Τέλος, η Colman υποδύεται τη Μις Χάβισαμ στην τηλεοπτική διασκευή του «Μεγάλες προσδοκίες» που σκηνοθέτησε η Lucy Forbes για το ΒΒC και το FX. Toν πιασάρικο ρόλο έχουν παίξει μέχρι τώρα η Martita Hunt (1946), η Estelle Winwood (1954), η  Margaret Leighton (1974), η Jean Simmons (1989), η Ann Bancroft (1998), Charlοtte Rampling (1999), η Gillian Anderson (2011) και η Helena Bonham Carter (2012).          

                

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ