Κινηματογραφος

Τι να δω σήμερα: «Χρυσές Φωνές», ένα χειροποίητο μανιφέστο αγάπης προς το σινεμά

Σαν τη ζεστή ανάμνηση μιας αστείας και ταυτόχρονα γλυκόπικρης ιστορίας

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Χρυσές Φωνές» του Εβγκένι Ρούμαν

Τι Να Δω Σήμερα: «Χρυσές Φωνές (Golden Voices)» του Εβγκένι Ρούμαν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Φωτιές και καύσωνας και φέτος κάνουν και αυτό το καλοκαίρι αποπνικτικό και μοναδική όαση μπροστά στον ορίζοντα η προοπτική ενός νησιού, όσο πιο μακριά γίνεται από τα αστικά κέντρα. Σαν όαση στην απεραντοσύνη των αναρίθμητων επιλογών των διαθέσιμων ταινιών, στις πλατφόρμες της εγχώριας αγοράς, εμφανίστηκε και η σημερινή επιλογή, την οποία μπορείτε να απολαύσετε από σήμερα, στο Cinobo, σε Α’ προβολή. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Χρυσές Φωνές» του Εβγκένι Ρούμαν.

Οι Χρυσές Φωνές (Golden Voices) Trailer | GR Subs | Cinobo

Το 1990, ο Βίκτωρ (Βλάντιμιρ Φρίντμαν) και η Ράγια (Μαρία Μπέλκιν) είναι ένα ώριμο ζευγάρι από την Σοβιετική Ένωση, το οποίο συνεργάζεται στην μεταγλώττιση δυτικών ταινιών. Μετά την πτώση του καθεστώτος, μεταναστεύουν στο Ισραήλ, φτιάχνοντας ξανά τη ζωή τους, ωστόσο οι προσπάθειές τους για να βρουν τρόπο να απασχοληθούν στο νέο τους τόπο, θα φέρουν τόσο διασκεδαστικά όσο και επώδυνα αποτελέσματα.

Μια όμορφη και καλοφτιαγμένη ταινία με έντονη την αίσθηση της χειροποίητης υφής και της ζεστής ανάμνησης, μιας αστείας και ταυτόχρονα γλυκόπικρης ιστορίας, η οποία προβάρει την αμεσότητα ενός οικείου παρελθόντος. Παντρεύοντας τραγικά και κωμικά στοιχεία, ο σκηνοθέτης εκφράζει την απεριόριστη αγάπη του προς τον κινηματογράφο, προσδιορίζοντάς τον ως κάτι το απαραίτητο σε στιγμές πολιτικής και κοινωνικής αβεβαιότητας και αποσταθεροποίησης. Δηλαδή πάντοτε.

«Χρυσές Φωνές» του Εβγκένι Ρούμαν

Η ταινία «Χρυσές Φωνές» είναι διαθέσιμη από 26/7 στο Cinobo.

Χρυσές Φωνές (Golden Voices)
Ισραήλ, 2019, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Ρομαντική, 88’
Σκηνοθεσία: Εβγκένι Ρούμαν
Σενάριο: Εβγκένι Ρούμαν, Ζιβ Μπέρκοβιτς
Πρωταγωνιστούν: Βλάντιμιρ Φρίντμαν, Μαρία Μπέλκιν, Έβελιν Χαγκόελ, Ούρι Κλάουζνερ, Αλεξάντερ Σεντέροβιτς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ