Κινηματογραφος

Τι να δω σήμερα: «Sex and the City 2», η αγία τετράδα για τελευταία φορά μαζί

Αν είσαι από εκείνους που τρέφουν ερωτικά αισθήματα προς τη μόδα, δες το

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Sex and the City 2» του Μάικλ Πάτρικ Κινγκ
© Craig Blankenhorn - © MMIX New Line Productions, Inc.

Τι Να Δω Σήμερα: «Sex and the City 2» του Μάικλ Πάτρικ Κινγκ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Ο ήλιος είναι καυτός, τα αντιηλιακά, τα μαγιό και τα γυαλιά ηλίου έχουν ήδη φορεθεί και το καλοκαίρι είναι εδώ να μας θυμίζει πως είναι επιτακτική η ανάγκη για απόδραση από την πόλη και διακοπή. Μια μέρα σαν την σημερινή, με καμιά κινηματογραφική αφορμή βλέπουμε την ταινία «Sex and the City 2» του Μάικλ Πάτρικ Κινγκ.

Sex and the City 2 | Digital Trailer | Warner Bros. Entertainment

Το 1997 η Κάντανς Μπούσνελ, μια δημοσιογράφος της Νέας Υόρκης, υπογράφει ένα βιβλίο, στο οποίο συγκέντρωνε το υλικό από τη αυτοβιογραφική στήλη που διατηρούσε από το 1994 ως το 1996 στην εφημερίδα «New York Observer», με τον τίτλο «Sex and the City» , σχετικά με τις ρομαντικές εμπειρίες της ως εργένισσα στη Ρώμη του καιρού μας. Σύντομα, το 1998 ξεκινά στο HBO, η ομώνυμη σειρά που διαρκεί έξι επιτυχημένες σεζόν, γεμάτες βραβεία Emmy, Χρυσές Σφαίρες, πολύ μόδα, πολύ Νέα Υόρκη, πολλά ραντεβού και μια παρέα από γυναίκες, η οποία εξακολουθεί να τσαντίζει τους άντρες, με την τόλμη της να συμπεριφέρεται, όπως κι εκείνοι.

Πρέπει να αποδεχθούν ακόμα και οι πιο φανατικοί του «Sex and the City» πως καμία από τις δύο ταινίες δεν αναπαράγει την αίσθηση της σειράς. Περιέργως όμως η δεύτερη είναι πιο διασκεδαστική από το πρώτο μέρος. Το να είσαι παντρεμένη στη Νέα Υόρκη δεν είναι τελικά όσο εύκολη υπόθεση όσο φανταζόταν η τετράδα, οπότε αποδρά στο Αμπού Ντάμπι, με στόχο την ατέλειωτη περιποίηση σε προσωπικές σουίτες, βόλτες στην έρημο με καμήλα, και «επικίνδυνες» περιπλανήσεις σε ανατολίτικα παζάρια. Εκεί η λέξη πολυτέλεια θα βρει ένα καινούριο, άλλο νόημα.

Προβληματιστείτε. Να μια ταινία μέγιστης χλιδής, η οποία εκτός από κομμάτι προκλητική στην τότε εποχή μέτρων λιτότητας και νυν εποχή καλπάζοντος πληθωρισμού, μοιάζει να έχει φτιαχτεί ακριβώς για να χορτάσει το μάτι ενός θεατή, καθώς αυτός ολισθαίνει επικίνδυνα όλο και πιο βαθιά στο μοντέλο του αχόρταγου καταναλωτή. Το πιο πιθανό είναι να μην γίνεις ποτέ η κάτοχος μιας Birkin bag σαν αυτή που κρατά η Σαμάνθα (Κιμ Κατράλ) στο παζάρι, η οποία γίνεται αφορμή για την πιο ενδιαφέρουσα περιπέτεια της θρυλικής πια τετράδας, σε αυτό το δεύτερο μέρος. Σκούπισε τα δάκρυά σου όμως και επανέλαβε στο μυαλό σου: «είναι απλά μια τσάντα».

Φυσικά υπάρχουν και όσοι ανήκουν στη συνομοταξία εκείνων που τρέφουν αισθήματα ερωτικά προς τη μόδα που, μεταξύ μας, δεν είναι και λίγοι. Αν και προσωπικά δεν ανήκω εκεί, εντυπωσιάστηκα πράγματι όταν (ξανα)είδα το ονειρεμένο Dior Newsprint φόρεμα της Κάρι (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) - το έχεις δει στην τρίτη σεζόν της σειράς. Άλλωστε μια γυναίκα δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεται ένοχη όταν υποκύπτει στο πάθος, ακόμη κι αν αυτό φτάνει σε σημείο διαστροφής. Μια καλή μου φίλη, που ξέρει από ρούχα, χαρακτήρισε το θέαμα «fashion porn» και είχε απόλυτο δίκιο. Κυρίες (και κύριοι), απολαύστε το.

«Sex and the City 2» του Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Η ταινία «Sex and the City 2» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Village.

Sex and the City 2
Η.Π.Α., 2010, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Περιπέτεια, 146’
Σκηνοθεσία: Μάικλ Πάτρικ Κινγκ
Σενάριο: Μάικλ Πάτρικ Κινγκ, Κάντανς Μπούσνελ, Ντάρεν Σταρ
Πρωταγωνιστούν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Σίνθια Νίξον, Κριστίν Ντέιβις

              

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ