- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H Ζιλιέτ Μπινός αποκαλύπτει γιατί είπε τρία «όχι» στον Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ποιες ταινίες απέρριψε η γαλλίδα ηθοποιός
Η Ζιλιέτ Μπινός απέρριψε τρεις φορές τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.
Η Ζιλιέτ Μπινός, μιλώντας στο Variety, αποκάλυψε πως είχε την ευκαιρία τρεις φορές να δουλέψει με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά δεν τα κατάφερε λόγω άλλων υποχρεώσεων.
«Η πρώτη φορά ήταν στο “Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία” κι αυτό γιατί έκανα τους “Εραστες της Γέφυρα” του Λεός Καράξ. Η δεύτερη φορά ήταν για την “Λίστα του Σίντλερ”, όπου ήμουν έγκυος, και τέλος αυτό με τους δεινόσαυρους [Jurassic Park] όπου είχα ήδη δεσμευτεί στην ταινία “Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία”. Θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να κάνω το “Jurassic Park” για να δω πως ο Σπίλμπεργκ κάνει τις ταινίες του, αλλά είναι περισσότερο “σκηνοθέτης ανδρών”, όπως ο Σκορσέζε».
Η Μπινός πρόσθεσε ότι, παρ' όλα αυτά, θα ήταν ανοιχτή να συνεργαστεί με κάποιον όπως τον Σπίλμπεργκ ή τον Σκορσέζε. «Φυσικά και θα το έκανα! Ακόμα κι αν θεωρώ ότι η προσέγγισή τους στον κινηματογράφο είναι πολύ εμπορική, έχουν μια υπέροχη τεχνική την οποία κατέχουν πλήρως και υπάρχουν αφηγητές. Αλλά στις ταινίες τους λείπουν γυναίκες», είπε.
Yπενθυμιζεται ότι η Μπινός το 1996, συμμετείχε στην ταινία Ο Άγγλος ασθενής, η οποία της χάρισε Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Στην ίδια κατηγορία τιμήθηκε και στα BAFTA, με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου να την τιμά με το βραβείο της Καλύτερης Ηθοποιού, ενώ για την ταινία Chocolat, του 2000, υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ταινία με τον Μπραντ Πιτ, «The Further Mis-Adventures of Cliff Booth», θα διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1977
Tρυφερή δραμεντί με γλυκόπικρο χιούμορ
Το φιλμ εντυπωσιάζει κυρίως χάρη στη δυναμική σκηνοθεσία του Πότσι Ποντσιρόλι
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από το τίμημα της επιτυχίας αλλά και μια αιματοβαμμένη ιστορία εκδίκησης
Η άνοια και το Αλτσχάιμερ ολοένα και περισσότερο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κινηματογραφικών δημιουργών
Η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτιδα θα λάβει το βραβείο European Achievement in World Cinema
Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το φεστιβάλ που ξεκινάει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο 30 δευτερολέπτων με αφορμή την έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις ΗΠΑ
Η εξομολόγηση του ηθοποιού
Ντεμπούτο στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2027
Η ηθοποιός θυμάται την αμήχανη σκηνή στην κωμωδία «Wedding Crashers»
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ «Δεν κοστίζει τίποτα» που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Ταινίες και δράσεις για παιδιά, εφήβους και μεγάλους, από τις 9 ως τις 15 Νοεμβρίου
Αντιδράσεις και αίτημα να απαγορευτεί
Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.
H προειδοποίηση για μια μεγάλη εξέγερση
Νέα συνεργασία-έκπληξη με την A24 μετά από μια χρονιά γεμάτη εισπρακτικά ρεκόρ
Από τον Μάικλ Κορλεόνε στον Τόνι Μοντάνα
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.