Κινηματογραφος

H Ζιλιέτ Μπινός αποκαλύπτει γιατί είπε τρία «όχι» στον Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ποιες ταινίες απέρριψε η γαλλίδα ηθοποιός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Binoche

Η Ζιλιέτ Μπινός απέρριψε τρεις φορές τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η Ζιλιέτ Μπινός, μιλώντας στο Variety, αποκάλυψε πως είχε την ευκαιρία τρεις φορές να δουλέψει με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά δεν τα κατάφερε λόγω άλλων υποχρεώσεων.

«Η πρώτη φορά ήταν στο “Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία” κι αυτό γιατί έκανα τους “Εραστες της Γέφυρα” του Λεός Καράξ. Η δεύτερη φορά ήταν για την “Λίστα του Σίντλερ”, όπου ήμουν έγκυος, και τέλος αυτό με τους δεινόσαυρους [Jurassic Park] όπου είχα ήδη δεσμευτεί στην ταινία “Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία”. Θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να κάνω το “Jurassic Park” για να δω πως ο Σπίλμπεργκ κάνει τις ταινίες του, αλλά είναι περισσότερο “σκηνοθέτης ανδρών”, όπως ο Σκορσέζε». 

Η Μπινός πρόσθεσε ότι, παρ' όλα αυτά, θα ήταν ανοιχτή να συνεργαστεί με κάποιον όπως τον Σπίλμπεργκ ή τον Σκορσέζε. «Φυσικά και θα το έκανα! Ακόμα κι αν θεωρώ ότι η προσέγγισή τους στον κινηματογράφο είναι πολύ εμπορική, έχουν μια υπέροχη τεχνική την οποία κατέχουν πλήρως και υπάρχουν αφηγητές. Αλλά στις ταινίες τους λείπουν γυναίκες», είπε.

Yπενθυμιζεται ότι η Μπινός το 1996, συμμετείχε στην ταινία Ο Άγγλος ασθενής, η οποία της χάρισε Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Στην ίδια κατηγορία τιμήθηκε και στα BAFTA, με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου να την τιμά με το βραβείο της Καλύτερης Ηθοποιού, ενώ για την ταινία Chocolat, του 2000, υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ