Κινηματογραφος

«The Fighter», ένα όμορφο βιογραφικό δράμα

O Μαρκ Γουόλμπεργκ προσγειώνεται σε έναν ρόλο τελείως στα μέτρα του

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρκ Γουόλμπεργκ και Κρίστιαν Μπέιλ στην ταινία «The Fighter» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Τι Να Δω Σήμερα: «The Fighter» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, με τους Γουόλμπεργκ, Μπέιλ, Λίο και Άνταμς - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Όπως έχουμε γράψει ξανά, δεν έχουν όλες οι ημέρες κινηματογραφικό ενδιαφέρον και δεν χρειάζεται πάντα μια ξεκάθαρη αφορμή για να δούμε ξανά μια ταινία που ξεχωρίζει από το κινηματογραφικό όλον, για κάποιον λόγο. Σήμερα, χωρίς κανένα προφανή λόγο, βλέπουμε την ταινία «The Fighter» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ.

THE FIGHTER OFFICIAL TRAILER

Ο Μίκι (Μαρκ Γουόλμπεργκ) είναι ένας πυγμάχος, ο οποίος έρχεται από συνεχείς ήττες και αναζητά ένα καλύτερο αύριο μέσα από το άθλημα που αγαπά. Έχει ως πρότυπο και προπονητή, τον ξεπεσμένο-χρήστη-κρακ, ετεροθαλή αδερφό του Ντίκι Έκλαντ (Κρίστιαν Μπέιλ) και πρώην πυγμάχο, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει σε όλους πως κάποτε έριξε νοκ-άουτ τον πρωταθλητή ελαφρού βάρους, Σούγκαρ Ρέι Λέοναρντ. Ο Ντίκι, μαζί με τη μητέρα τους Άλις (Μελίσα Λίο), που ενεργεί ανεπιτυχώς ως μάνατζερ του Μίκι και τις επτά αργόσχολες αδελφές τους, προτιμούν να τον βλέπουν να αποτυγχάνει μαζί τους παρά να επιτύχει κάτι μόνος του. Όλα αυτά θα αλλάξουν όταν ο Μίκι θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί μια θαρραλέα μπαργούμαν, τη Σαρλίν (Έιμι Άνταμς) ικανή να σηκώσει το ανάστημά της απέναντι στη δυσλειτουργική οικογένειά του, να του προσφέρει ένα πιο σταθερό τρόπο ζωής, οπότε και να ξεκινήσει η σοβαρή προπόνηση και οι νίκες, που θα του φέρουν μια ευκαιρία για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ενδιαφέρον βιογραφικό δράμα για την πορεία του σχετικά Αμερικανού επιτυχημένου πυγμάχου Μίκι Γουόρντ και την εντυπωσιακή του επιστροφή, μετά από συνεχείς ήττες και απουσία από τα ρινγκ. Στην κάπως επίπεδη προσέγγιση του κεντρικού χαρακτήρα, ο Μίκι δεν είναι καθόλου σκληρός, ούτε τραχύς, ούτε καν αγενής, όπως ίσως θα περίμενε κανείς από έναν μαχητή. Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ μπορεί να μην είναι ηθοποιός των μεγάλων ερμηνειών, παρ’ όλα αυτά εδώ προσγειώνεται σε ένα ρόλο τελείως στα μέτρα του. Όμορφες ερμηνείες από τους Μελίσα Λίο και Κρίστιαν Μπέιλ, οι οποίοι σάρωσαν Χρυσές Σφαίρες και Όσκαρ για τις ερμηνείες τους αντίστοιχα, το 2011.

«The Fighter» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Η ταινία «The Fighter» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από τη Village.


The Fighter
Η.Π.Α., 2010, Έγχρωμη
Δράμα / Δράσης / Βιογραφική, 116’
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ο. Ράσελ
Σενάριο: Σκοτ Σίλβερ, Πολ Ταμάσι, Έρικ Τζόνσον
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κρίστιαν Μπέιλ, Μελίσα Λίο, Έιμι Άνταμς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ