Κινηματογραφος

«Ψάχνοντας τον Νέμο»: Άλλο ένα διαμάντι της Pixar

Το επόμενο καλύτερο πράγμα για σήμερα, αν δεν είσαι δίπλα στη θάλασσα

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Finding Nemo

Τι Να Δω Σήμερα: “Finding Nemo” των Άντριου Στάντον και Λι Άνκριτς - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Το 75ο Φεστιβάλ των Καννών τελείωσε, τα κόκκινα χαλιά μαζεύτηκαν, τα βραβεία και ο πολυπόθητος Χρυσός Φοίνικας απονεμήθηκαν. Και μάλιστα σε μια ταινία ελληνικού ενδιαφέροντος, το «Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Έστλουντ, η οποία γυρίστηκε στη Χιλιαδού της Εύβοιας, αλλά και στη θαλαμηγό «Χριστίνα» του Ωνάση, σε συμπαραγωγή της εταιρίας Heretic, των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη. Δεν είναι μικρό κατόρθωμα αυτό για τους Έλληνες παραγωγούς, ούτε και είναι λίγο αυτό που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια, ο αρκετά νεαρός Ρούμπεν Έστλουντ, να κερδίσει δηλαδή τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα και να μπει σε ένα ολιγομελές κλαμπ, όσων σκηνοθετών έχουν αποσπάσει φορές, το υψηλότερου κύρους κινηματογραφικό βραβείο στον κόσμο. Την ταινία θα παρακολουθήσει και το ελληνικό κοινό σύντομα στη χώρα μας.

Αφήνοντας πίσω μας το λαμπερό και γεμάτο φετινό Φεστιβάλ των Καννών και πριν πιάσουμε το 12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, το οποίο έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Πέμπτη 26 Μαΐου, κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από τα φεστιβάλ και σήμερα βλέπουμε μια εντελώς καλοκαιρινή ταινία, καθώς η θερμοκρασία το δικαιολογεί πλήρως. Σαν σήμερα το 2003, κάνει πρεμιέρα η αγαπημένη μικρών και μεγάλων, ταινία κινουμένων σχεδίων «Ψάχνοντας τον Νέμο», της Pixar.

Finding Nemo - Trailer

Ο Νέμο (Αλεξάντερ Γκουλντ) είναι ένα ψάρι κλόουν γεννημένο με μικρότερο πτερύγιο, το οποίο ζει στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο, με τον Μάρλιν (Άλμπερτ Μπρουκς), τον υπερπροστατευτικό μπαμπά του και τους φίλους του. Όταν ο Νέμο πιαστεί αιχμάλωτος και καταλήξει σε ένα ενυδρείο στο Σίδνεϋ, τότε ο Μάρλιν θα ξεκινήσει για να τον βρει, με την βοήθεια της Ντόρι (Έλεν Ντε Τζενέρις), την οποία συναντά στην πορεία.

Μια ταινία που σε ταξιδεύει στην υποθαλάσσια χώρα της φαντασίας, ακολουθώντας χρωματιστά και τροπικά ψάρια, σε ένα ταξίδι αναζήτησης αλλά και δράσης, συναρπαστικό για τους μικρούς μας φίλους. Άλλο ένα διαμάντι από την Pixar που μας έχει συνηθίσει, τότε και τώρα στην οπτική μαγεία που γεμίζει απ’ άκρη σ’ άκρη την οθόνη, πέρα από τις απολαυστικές ιστορίες που τη συνοδεύουν. Το επόμενο καλύτερο πράγμα για σήμερα, αν δεν είσαι δίπλα στη θάλασσα.

nemo-finding.jpg

Η ταινία «Ψάχνοντας τον Νέμο» είναι διαθέσιμη στο Apple TV+.

Ψάχνοντας τον Νέμο (Finding Nemo)
Η.Π.Α., 2003, Έγχρωμη
Κινούμενα Σχέδια / Περιπέτεια / Κωμωδία, 100’
Σκηνοθεσία: Άντριου Στάντον, Λι Άνκριτς
Σενάριο: Άντριου Στάντον, Μπομπ Πίτερσον, Ντέιβιντ Ρέινολντς
Με τις Φωνές των: Άλμπερτ Μπρουκς, Έλεν Ντε Τζενέρις, Αλεξάντερ Γκουλντ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ