Κινηματογραφος

"Let’s Get Lost" μέσα στη βελούδινη φωνή του θρύλου της τζαζ

Ο Τσετ Μπέικερ δεν έκανε ποτέ πρόβα

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Να Δω Σήμερα: “Let’s Get Lost” του Μπρους Γουέμπερ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Τι Να Δω Σήμερα: "Let’s Get Lost" του Μπρους Γουέμπερ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Τον έχουν αποκαλέσει «η προσωποποίηση της τζαζ», η μουσική του έχει χαρακτηριστεί λυρική, ρομαντική και φρέσκια, ο ίδιος μέγιστο μουσικό ταλέντο και κορυφαίος τρομπετίστας της τζαζ. Σαν σήμερα 13 Μαΐου, φεύγει με δραματικό τρόπο από τη ζωή το 1988, ο μοναδικός Τσετ Μπέικερ, πέφτοντας από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Άμστερνταμ. Σήμερα βλέπουμε το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του "Let’s Get Lost", του Μπρους Γουέμπερ.

lets_get_lost_2.jpg

«Ήταν πάντα περιτριγυρισμένος από όμορφές γυναίκες». «Δεν έκανε ποτέ πρόβα, ήταν πολύ εύκολο για αυτόν, μπορούσε να παίξει οποιαδήποτε μελωδία και ήξερε πάντα πού βρισκόταν». Και άλλα τέτοια λόγια για την ιδιοφυΐα και τη μυθική ζωή του Τσετ Μπέικερ, θα ακούσετε στο ατμοσφαιρικό ντοκιμαντέρ του Μπρους Γουέμπερ. Ένα χειροποίητο κολλάζ από φωτογραφίες, συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό και πρόσφατες live εμφανίσεις από τον ίδιο τον θρύλο της cool jazz, την οικογένειά του, τις ερωμένες και τους συνεργάτες του, το οποίο επικεντρώνεται περισσότερο στο σκαμμένο πρόσωπό του και τις ανθρώπινες αδυναμίες του και λιγότερο στη μουσική του.

lets_get_lost_3.jpg

Χωρίς να ρίχνει φως στον μυστηριώδη τρόπο του θανάτου του (πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού έκανε πρεμιέρα μόλις τέσσερεις μήνες μετά το τραγικό συμβάν), έναν θάνατο που εικάζεται πως μπορεί να οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με εμπόρους ναρκωτικών, με την επίσημη δήλωση της αστυνομίας να αποδίδει το γεγονός σε αυτοκτονία, το ντοκιμαντέρ του Μπρους Γουέμπερ φτιάχνει το πορτρέτο του αμφιλεγόμενου χαρακτήρα, ενός από τα μεγαλύτερα είδωλα της τζαζ. Συναρπαστικές αφηγήσεις και πιπεράτες ιστορίες από τη ζωή ενός (κάποτε) φωτεινού και λείου προσώπου με βελούδινη φωνή, που επέλεξε να κινηθεί στις σκιές του κόσμου των ουσιών, χάνοντας τα πάντα, ενώ έπαιζε την πιο μελαγχολική μουσική του κόσμου.

1988 Let's Get Lost Official Trailer 1  Little Bear Productions

Η ταινία “Let’s Get Lost” είναι διαθέσιμη στο Facebook Watch σε αυτόν τον σύνδεσμο.

lets_get_lost_poster.jpg

Ας Χαθούμε (Let’s Get Lost)

Η.Π.Α., 1988, Ασπρόμαυρη

Ντοκιμαντέρ / Βιογραφική / Μουσική, 120’

Σκηνοθεσία: Μπρους Γουέμπερ

Πρωταγωνιστούν: Τσετ Μπέικερ, Βέρα Μπέικερ, Κάρολ Μπέικερ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ