Κινηματογραφος

Το "Funny Face" είναι ένα μουσικοχορευτικό οπτικό υπερθέαμα

Η παροιμιώδης ομορφιά της Όντρεϊ Χέπμπορν σε μια καρτ ποστάλ από το Παρίσι

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Να Δω Σήμερα: "Funny Face" του Στάνλεϊ Ντόνεν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Τι Να Δω Σήμερα: "Funny Face" του Στάνλεϊ Ντόνεν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Σαν σήμερα 10 Μαΐου γεννιέται το 1899 στην Όμαχα των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας από τους μεγαλύτερους χορευτές, ηθοποιούς και performer του όλων των εποχών. Σαν σήμερα επίσης προβάλλεται (όχι σε παγκόσμια πρεμιέρα) στο Φεστιβάλ των Καννών, το 1957, ανήμερα των γενεθλίων του θρυλικού πρωταγωνιστή της, Φρεντ Αστέρ, η σημερινή μας επιλογή, μια ταινία αληθινή καρτ ποστάλ από το Παρίσι. Με το βλέμμα σταθερά στραμμένο προς την Κυανή Ακτή, σήμερα βλέπουμε την ταινία "Funny Face" του Στάνλεϊ Ντόνεν.

funny-face-2.jpg

Η Τζο (Όντρεϊ Χέπμπορν) είναι μια συνεσταλμένη, κουλτουριάρα υπάλληλος βιβλιοπωλείου, της οποίας η αφάνταστη ομορφιά αιχμαλωτίζει τον Ντικ (Φρεντ Αστέρ), έναν διάσημο φωτογράφο, που αποφασίζει πως η Τζο έχει όλα τα προσόντα για να κατακτήσει τον κόσμο της μόδας ως μοντέλο, με την δική του καθοδήγηση. Το ειδύλλιο μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, δεν αργεί να ξεκινήσει, με φόντο την πόλη του φωτός.

funny-face-3.jpg

Η πικρή αλήθεια είναι πως αυτό το επί της οθόνης ρομαντικό ταίριασμα δεν πείθει κανέναν, ωστόσο αυτό το καλοφτιαγμένο μιούζικαλ-γλύκισμα, είναι ένα μουσικοχορευτικό οπτικό υπερθέαμα σε Vista Vision, ένα χάρμα οφθαλμών, κουφέτο για τα μάτια σε εντυπωσιακή συσκευασία πολύχρωμου δώρου, η λάμψη του οποίου μπορεί να συγκριθεί μόνο με εκείνη του Παρισιού και να επισκιαστεί μόνο από την παροιμιώδη ομορφιά της Όντρεϊ Χέπμπορν. Απολαυστική η χαρισματική Κέι Τόμσον, στον ρόλο της εκκεντρικής διευθύντριας περιοδικού μόδας. Τέσσερεις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Funny Face- 1957- Trailer

Η ταινία “Funny Face” είναι διαθέσιμη στα Apple TV+ και Google Play Movies.

funny-face-poster.jpg

Έξυπνο Μουτράκι (Funny Face)

Η.Π.Α., 1957, Έγχρωμη

Κωμωδία / Μιούζικαλ / Ρομαντική, 103’

Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Ντόνεν

Σενάριο: Λέοναρντ Γκερς

Πρωταγωνιστούν: Όντρεϊ Χέπμπορν, Φρεντ Αστέρ, Κέι Τόμσον

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ