Κινηματογραφος

«Ο Πόλεμος των Άστρων» είναι μια εξωκοσμική εμπειρία

May the Fourth be with you

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ο Πόλεμος των Άστρων (Star Wars)» του Τζορτζ Λούκας

Τι Να Δω Σήμερα: «Ο Πόλεμος των Άστρων (Star Wars)» του Τζορτζ Λούκας - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Είναι σαφές πως δεν υπάρχει άλλη ταινία για σήμερα. Η 4η Μαΐου είναι η Ημέρα του Πολέμου των Άστρων, βαφτισμένη από τη χιουμοριστική παράφραση της πασίγνωστης ατάκας της ταινίας «May the Force be with you». Για πρώτη φορά οργανώθηκε το 2011 στο Τορόντο του Καναδά, όχι μόνο για την δημοφιλή σειρά των ταινιών του Τζορτζ Λούκας, αλλά και τα κόμικς, τις τηλεοπτικές σειρές, τα βιβλία κι από τότε, συνεπείς φανς σε όλο τον κόσμο, γιορτάζουν το αγαπημένο τους φανταστικό σύμπαν, όλο τον μήνα Μάιο αφού στις 25 του μηνός, σημειώνεται η επέτειος κυκλοφορίας της πρώτης ταινίας (Επεισόδιο 4 τώρα πια), η οποία έκανε πρεμιέρα το 1977. Σήμερα βλέπουμε την ταινία που μας ήρθε από έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά. Σήμερα βλέπουμε τον «Πόλεμο των Άστρων» του Τζορτζ Λούκας.

Star Wars A New Hope 1977 Trailer

Ο Λουκ Σκαϊγουόκερ (Μαρκ Χάμιλ) είναι ένας νεαρός αγρότης, στην κατοχή του οποίου έρχονται δύο ρομπότ που έχουν μέσα τους κρυμμένα, από την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Λέια (Κάρι Φίσερ), τα σχέδια του Άστρου του Θανάτου, του πανίσχυρου όπλου της Αυτοκρατορίας. Με τη βοήθειά του C-3PO, του R2-D2, του λαθρέμπορου Χαν Σόλο (Χάρισον Φορντ), του πιλότου του Τσουμπάκα, αλλά και ενός από του τελευταίους δασκάλους Τζεντάι Όμπι-Ουάν Κενόμπι (Άλεκ Γκίνες), θα προσπαθήσει να απελευθερώσει την Λέια και θα βοηθήσει τους Επαναστάτες να σώσουν τον Γαλαξία.

Το ψυχαγωγικό σινεμά του Τζορτζ Λούκας συνεχίζει να είναι μια αγνή κινηματογραφική απόλαυση, μια εφεύρεση ενός ολόκληρου σύμπαντος που μπορείς να κρυφτείς (και γιατί όχι να χαθείς) μέσα σε αυτό, ένα θρυλικό και αμέσως κλασικό παραμύθι φαντασίας που κάνει επίκληση στις πολύ βασικές αναζητήσεις μιας λειτουργικής ιστορίας όπως είναι το ταξίδι, η αιώνια μάχη του κακού με το καλό, η ελπίδα που πεθαίνει τελευταία. Τοποθετεί την περιπέτεια, τον κίνδυνο και τον ηρωισμό στο μακρινό διάστημα και είναι από τους πρώτους που το κάνουν, τόσο καλά τουλάχιστον και με έναν τρόπο που όλοι μπορούν να ταυτιστούν. Μέρος της συλλογικής μας κινηματογραφικής συνείδησης εδώ και δεκαετίες και αδύνατο να το δεις πια μόνο ως ένα ξεχωριστό φιλμ, κάθε νέα θέαση της πρώτης ταινίας της σειράς, «Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 4 - Μια Νέα Ελπίδα», είναι μια εξωκοσμική εμπειρία. Έξι βραβεία Όσκαρ και η τρίτη πιο επικερδής ταινία όλων των εποχών, παγκοσμίως.

Η ταινία «Ο Πόλεμος των Άστρων» είναι διαθέσιμη στα Apple TV+ και Google Play Movies.

«Ο Πόλεμος των Άστρων (Star Wars)» του Τζορτζ Λούκας

Ο Πόλεμος των Άστρων (Star Wars)
Η.Π.Α., 1977, Έγχρωμη
Δράσης / Περιπέτεια / Φαντασίας, 121’
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Λούκας
Σενάριο: Τζορτζ Λούκας
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ, Κάρι Φίσερ, Άλεκ Γκίνες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ