- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Top Gun 2: Διαθέσιμο στο κοινό το νέο τρέιλερ για το σίκουελ με τον Τομ Κρουζ, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Μαΐου από την Odeon.
Το «Top Gun» του 1986 αποτελεί μία από τις κλασικότερες ταινίες του παγκόσμιου σινεμά. Μετά από 30 περίπου χρόνια το φρανσάιζ αναβιώνει από τον σκηνοθέτη Τζόζεφ Κοσίνσκι. Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει στον ρόλο που χαρακτήρισε την καριέρα του ως Pete «Maverick» Mitchell και η πρεμιέρα έχει ανακοινωθεί για τις 26 Μαΐου από την Odeon. Το μεγάλο fan base της βραβευμένης με Όσκαρ περιπέτειας περιμένει με ανυπομονησία το δεύτερο μέρος. Το νέο τρέιλερ και η αφίσα της ταινίας είναι τα πράγματα που γλυκαίνουν κάπως αυτή την αναμονή.
Ο Pete Mitchell είναι ένας από τους καλύτερους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας. Συνεχίζει να δουλεύει ως εκπαιδευτής για το νέο αίμα των αιθέρων και δεν αποσκοπεί στο να ανέβει στην ιεραρχία, καθώς θεωρεί ότι αυτό θα αλλάξει τον χαρακτήρα του. Όταν αναλαμβάνει τη διδασκαλία μίας καινούργιας φουρνιάς πιλότων, εκεί θα συναντήσει τον Υποσμηναγό Bradley Brandsaw, ο οποίος είναι και ο γιος του εκλιπόντα φίλου του Nick. Εκεί είναι που ο Maverick θα έρθει αντιμέτωπος με φαντάσματα του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα έχει κληθεί να αναλάβει μία πολύ δύσκολη αποστολή, που απαιτεί πολλές θυσίες από τους συμμετέχοντες σε αυτή.
Η δεύτερη ταινία «Top Gun» ήταν αρχικά να κάνει πρεμιέρα το 2019, όμως τελικά θα βρεθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στα τέλη Μαΐου του 2022. Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα ανάμεσα στις χρονιές 2018 - 2019 και το κοινό είναι πολύ χαρούμενο με την επιστροφή ενός θρυλικού φρανσάιζ ξανά στη μεγάλη οθόνη. Η πρώτη ταινία κατάφερε να ξεπεράσει τα 350 εκατομμύρια δολλάρια σε τζίρο παγκοσμίως και έγινε για πάρα πολλά χρόνια ένα παγκόσμιο trend. Η καριέρα του Τομ Κρουζ εκτινάχθηκε με τη συμμετοχή του στην ταινία, ενώ στο πλάι του θα βρεθεί και πάλι ο Βαλ Κίλμερ ως ο Iceman. «Η κόντρα ανάμεσα στους δύο αυτούς χαρακτήρες είναι αυτό που δίνει τον τόνο στην ταινία. Σίγουρα οι φανς θα θέλουν να δουν πως έχει εξελιχτεί η μεταξύ τους σχέση» ανέφερε ο σκηνοθέτης για το πως θα απεικονίσει το θρυλικό δίδυμο στη νέα του δουλειά.
Όπως ακριβώς συνέβη την πρώτη φορά έτσι και τώρα, το cast είναι από τα λαμπερά κομμάτια όλης της παραγωγής. Μαζί με τον Τομ Κρουζ θα μπορούμε να δούμε τους Τζένιφερ Κόνελι, Μάιλς Τέλερ, Τζον Χαμ και Έντ Χάρις. Η Κόνελι (Requiem for a Dream, A Beautiful Mind) είναι ένας από τους lead χαρακτήρες της ταινίας και ενσαρκώνει μία ελεύθερη μητέρα ιδιοκτήτρια μπαρ κοντά στην Ακαδημία. Ο Τζον Χαμ (Mad Men, The Town, Baby Driver) είναι ο Cyclone και μαζί με τον Εντ Χάρις, ο οποίος δεν χρειάζεται συστάσεις, θα αποτελέσουν συναδέφους του Maverick. Δεν γίνεται να μην αναφερθεί και ο Μάιλς Τέλερ (Bleed For This, Whiplash), ο οποίος έχει λάβει μέρος σε πολύ μεγάλες χολιγουντιανές παραγωγές παρά το νεαρό της ηλικίας του και θα βρεθεί στον ρόλο του Bradley Brandsaw.
Το σενάριο υπογράφουν οι Έρεν Κρούγκερ (The Ring, Dumbo), Έρικ Γουόρεν Σίνγκερ (American Hustle, Only the Brave) και Κρίστοφερ Μαγκουάιρ (The Usual Suspects, The Mummy, Mission Impossible: Fallout). Είναι λογικό πολλά πράγματα να αλλάξουν στο πέρασμα των χρόνων και να μην ακολουθείται σε όλα τα πράγματα η πεπατημένη συνταγή της πρώτης ταινίας. Αυτό που σίγουρα δεν άλλαξε καθόλου, είναι πως ακόμα μία φορά δεν χρησιμοποιούνται αποκλειστικά CGI από τους συντελεστές, κάτι που έκανε την παραγωγή να ζητήσει ειδική άδεια από το Ναυτικό για να γυρίσει κάποιες σκηνές. Το σίγουρο είναι πως οι σκηνές δράσης θα γεμίσουν την οθόνη μαζί με πλάνα που θα κόψουν την ανάσα.
Ο Μάιλς Τέλερ περιέγραψε περίπου πως είναι να συμμετέχεις στα γυρίσματα της συγκεκριμένης ταινίας. «Είναι λες ο Τομ Κρουζ έχει φτιάξει το δίκου του Bootcamp. Οι απαιτήσεις από εκείνον προς εμάς είναι πολύ υψηλές. Πριν ξεκινήσουμε δουλειά, χρειάστηκε να πηγαίνουμε καθημερινά στο γυμναστήριο για πάνω από τρεις μήνες» ανέφερε ο 35χρονος ηθοποιός.
Είναι σίγουρο πως οι αίθουσες θα γεμίσουν με κόσμο για το σίκουελ του Top Gun. Μια θρυλική ταινία, που θα γεμίσει με νοσταλγία τους παλιούς φανς και θα μυήσει τους νέους στην ιστορία του Maverick.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν χρωστάμε τίποτα σε μια ταινία που δεν μας κερδίζει
Ο ηθοποιός συμμετείχε στην πρωτότυπη ταινία του 1990
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης και Διανομής Ελληνικού Κινηματογράφου
H τανία που κάνει την έκπληξη στο αμερικανικό box office
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.