Κινηματογραφος

Όσκαρ 2022: Η Ακαδημία ξεκινά έρευνα για το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ

Καταδίκασε το περιστατικό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όσκαρ 2022: Η στιγμή που ο Σμιθ χτυπά επί σκηνής τον κωμικό
Όσκαρ 2022: Η στιγμή που ο Σμιθ χτυπά επί σκηνής τον κωμικό © ΕPA Pool

Όσκαρ 2022: Η Ακαδημία Κινηματογράφου καταδίκασε το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ και ξεκινά επίσημη έρευνα.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών καταδίκασε το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ, περιστατικό που επισκίασε τη βραδιά των Όσκαρ 2022.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ακαδημία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ξεκίνησε επίσημη έρευνα.

«Έχουμε ξεκινήσει μία επίσημη έρευνα για το περιστατικό και θα διερευνήσουμε περαιτέρω ενέργειες και συνέπειες με βάση τους κανονισμούς μας, τον κώδικα συμπεριφοράς και τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κίνηση του ηθοποιού να χαστουκίσει επί σκηνής τον Κρις Ροκ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, εγείροντας ερωτήματα για το εάν και κατά πόσο είναι πιθανό ο Γουίλ Σμιθ να χάσει το χρυσό αγαλματίδιο.

Μέχρι στιγμής, η Ακαδημία δεν έχει τοποθετηθεί για αυτό το ενδεχόμενο σύμφωνα με τη Daily Mail. Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα θα υπάρξει «επίσημη ενημέρωση για ό,τι προκύψει από την έρευνα».

Όσκαρ 2022: Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ

Ο Γουίλ Σμιθ ανέβηκε έξαλλος στη σκηνή και χαστούκισε τον Κρις Ροκ αφήνοντας αποσβολωμένη όλη την αίθουσα. Ο Κρις Ροκ μόλις είχε κάνει ένα αστείο για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Σμιθ - η Τζέιντα Πίνκερ Σμιθ έχει αλωπεκία - προκαλώντας το ξέσπασμα του ηθοποιού.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Γουίλ Σμιθ παραλάμβανε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τη «Μέθοδο των Γουίλιαμς», όπου ενσαρκώνει τον πατέρα-προπονητή των δύο πρωταθλητριών του τένις Σερίνα και Βίνους Γουίλιαμς.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία, η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα. Ελπίζω η Ακαδημία να με καλέσει ξανά σε τελετή της», είπε δακρυσμένος ο ηθοποιός παραλαμβάνοντας το βραβείο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δικαιολογηθεί για την πράξη του.

Όσκαρ 2022: Η κόντρα του Γουίλ Σμιθ με τον Κρις Ροκ κρατάει εδώ και χρόνια

 

Γουίλ Σμιθ και Κρις Ροκ φαίνεται πως έχουν κόντρα από παλαιότερα και συγκεκριμένα από τα βραβεία Όσκαρ του 2016, όπου παρουσίαζε και τότε ο κωμικός.

Τότε, όπως αναφέρει πηγή στο περιοδικό People, ο Ροκ είχε βάλει ξανά στο στόχαστρο της Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, η οποία δεν ήθελε να παρευρεθεί στα βραβεία καθώς δεν υπήρχαν πολλοί μαύροι ηθοποιοί υποψήφιοι.

«Η Τζάντα είπε δεν θα έρθει. Και αναρωτιέμαι “δεν είναι στην τηλεόραση;” Η Τζέιντα θα μποϊκοτάρει τα Όσκαρς; Το να μποϊκοτάρει η Τζέιντα τα Όσκαρ είναι σαν να μποϊκοτάρω εγώ τα εσώρουχα της Ριάνα. Δεν με κάλεσε κανείς», είχε πει. «Ο Γουίλ ήταν ακόμα θυμωμένος γι' αυτό», σημειώνει η ίδια πηγή.

Ο Ροκ έκανε επίσης πλάκα με τον Σμιθ και την πιθανή υποψηφιότητά του στα Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία Concussion. «Ο Γουίλ δεν ήταν υποψήφιος για το Concussion. Το καταλαβαίνω. Εκνευρίστηκες. Δεν είναι δίκαιο που ο Γουίλ ήταν τόσο καλός και δεν προτάθηκε. Έχεις δίκιο», ανέφερε. «Είναι επίσης άδικο που ο Γουίλ πληρώθηκε 20 εκατομμύρια για το Wild Wild West».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ