Κινηματογραφος

Κριτική Ταινίας: Ασθενοφόρο (Ambulance)

Τρέχει με χίλια στο κενό

2022 | Έγχρ. | Διάρκεια: 136'
324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 819
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από την ταινία Ambulance

Κριτική για την ταινία «Ambulance» με τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Γιάγια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ, Ελίζα Γκονζάλεζ και σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι.

Ένας παρασημοφορημένος Αμερικανός βετεράνος πεζοναύτης ψάχνει να βρει χρήματα για να καλύψει το κόστος της ιατρικής περίθαλψης της γυναίκας του. Η απελπισία του τον οδηγεί στον θετό αδερφό του, που είναι εγκληματίας και σχεδιάζει τη μεγαλύτερη ληστεία τραπεζών στην ιστορία του Λος Άντζελες.

Χαμός. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει κάπως το κλίμα της αμείωτης έντασης και αδρεναλίνης που διαπερνά τη ραχοκοκαλιά μιας heist ταινίας που έχει αμέτρητες αναφορές (θα ήθελε να μοιάζει με την «Ένταση», μα οι ομοιότητες σταματούν στην προσπάθεια φυγής των δραστών από την παγιδευμένη τράπεζα), καθώς και την τζίφρα ενός σκηνοθέτη που ξέρει μεν τα μυστικά της εμπορικής επιτυχίας («Αρμαγεδδών», «Transformers»), αλλά δεν έχει τη λέξη οικονομία στο κινηματογραφικό λεξιλόγιό του. Ο Μάικλ Μπέι προσφέρει ένα απίστευτο (όχι με την καλή έννοια) θέαμα, τραβηγμένο από τα μαλλιά, με την υπερβολή να δείχνει και να είναι το μόνο ζητούμενο. Κάπως έτσι, μετά το θετικό ξεκίνημα και τις υψηλές υποσχέσεις, ακολουθεί μια εξοντωτική και απόλυτα προβλέψιμη περιπέτεια που μοιάζει να «καίγεται» μόνο για το πώς θα εντυπωσιάσει τον θεατή.

INFO
Ambulance
Ασθενοφόρο Ambulance
2022 | Έγχρ. | Διάρκεια: 136'

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάικλ Μπέι
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τζεηκ Τζιλεντααλ, Γκάρετ Ντίλαχαντ, Κιρ Ο'Ντόνελ, Έιζα Γκονζάλεζ, Κόλιν Γούντελ, Γιαχιά Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ, Ολίβια Σταμπουλάια, Τζάκσον Γουάιτ, Μόουζις Ίνγκραμ, Α. Μαρτίνεζ, Τζέσι Γκαρσία, Γουέιλ
  • χρονολογια: 2022
Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ