Κινηματογραφος

Η «Βελούδινη Βασίλισσα» στο οροπέδιο του Θιβέτ

Ένα αναζωογονητικό και ανυψωτικό ντοκιμαντέρ για την ανάγκη της επανασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Βελούδινη Βασίλισσα (The Velvet Queen)» των Μαρί Αμιγκέ και Βενσάν Μουνιέ
© Paprika Films

Τι Να Δω Σήμερα: «Βελούδινη Βασίλισσα (The Velvet Queen)» των Μαρί Αμιγκέ και Βενσάν Μουνιέ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Δεύτερη ημέρα προβολών για το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και οι προβολές οι οποίες είναι διαθέσιμες στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ πληθαίνουν μέρα με την ημέρα. Σήμερα βλέπουμε το τονωτικό και απελευθερωτικό ντοκιμαντέρ «Βελούδινη Βασίλισσα» των Μαρί Αμιγκέ και Βενσάν Μουνιέ.

#TDF24 | The Velvet Queen

Ο Βενσάν Μουνιέ είναι φωτογράφος άγριας ζωής και ο Σιλβάν Τεσόν είναι συγγραφέας και λάτρης της φύσης. Μαζί θα ξεκινήσουν στο Θιβέτ μια αποστολή αναζήτησης ενός από τα πιο απρόσιτα άγρια ζώα του πλανήτη, της λεοπάρδαλης του χιονιού με σκοπό να την αιχμαλωτίσουν στον φακό. Για εβδομάδες θα προσπαθήσουν να την εντοπίσουν, τί είναι αυτό που τελικά θα βρουν;

Αναζωογονητικό, ανυψωτικό, και κυρίως απροσποίητο και εμψυχωτικό, αυτό το άγριας ομορφιάς ντοκιμαντέρ με υλικό από κινηματογράφηση σπάνιων ειδών ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον και καθηλωτικά πλάνα ανέγγιχτου τοπίου στο επιβλητικό οροπέδιο του Θιβέτ, καταλήγει ως μια έμπνευση ελευθερίας και επανασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση, το σύμπαν και όλα όσα έχει χάσει και ξεχάσει ζώντας κόντρα στην αληθινή του υπόσταση.

«Βελούδινη Βασίλισσα (The Velvet Queen)» των Μαρί Αμιγκέ και Βενσάν Μουνιέ

Ο προβολές του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα online.filmfestival.gr


Βελούδινη Βασίλισσα (The Velvet Queen)
Γαλλία, 2021, Έγχρωμη
Ντοκιμαντέρ, 92’
Σκηνοθεσία: Μαρί Αμιγκέ, Βενσάν Μουνιέ
Σενάριο: Μαρί Αμιγκέ, Βενσάν Μουνιέ
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Μουνιέ, Σιλβάν Τεσόν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ