Κινηματογραφος

Η «Φόνισσα» γίνεται ταινία με Καραμπέτη και Πρωτόπαππα

Τα γυρίσματα ξεκινούν την άνοιξη του 2022 στη Λακωνική Μάνη, ενώ η ταινία αναμένεται στα σινεμά το φθινόπωρο του 2023

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Πρωτόπαππα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Μαρία Πρωτόπαππα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Η «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στον κινηματογράφο με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την Μαρία Πρωτόπαππα

Η «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ένα από τα κορυφαία έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τη View Master Films σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Βενετόπουλου, σενάριο της Κατερίνας Μπέη και καλλιτεχνική διεύθυνση της Εύας Νάθενα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρεθούν δύο γνωστές και αγαπητές ηθοποιοί, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Μαρία Πρωτόπαππα. Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκινούν την άνοιξη του 2022 στη Λακωνική Μάνη, ενώ στις κινηματογραφικές αίθουσες αναμένεται το φθινόπωρο του 2023.

Φόνισσα: η υπόθεση του έργου

Στην Σκιάθο των αρχών του 20ού αιώνα, σε ένα δυστοπικό, λαβυρινθώδη κόσμο που βουλιάζει στην θρησκοληψία, την πατριαρχία και τις δεισιδαιμονίες, η αξία της γυναίκας μετριέται με την προίκα σε χωράφια και ασπρόρουχα και η θέση της είναι χειρότερη από αυτή των ζώων. Η Φραγκογιαννού, αναλαμβάνει να «απελευθερώσει» τα μικρά κορίτσια από το βάρος της αδιέξοδης ζωής που τα περιμένει, μέχρι που η αποκάλυψη του καλά κρυμμένου μυστικού απειλεί την φαινομενική ηρεμία της κοινωνίας του νησιού.

Ποιος είναι ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Βενετόπουλος

Κινηματογραφιστής αλλά και συγγραφέας, ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές σε φεστιβάλ, όπως το Tribeca Film Festival. Η πιο πρόσφατη ταινία του, με τίτλο Draw With Me, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την γραμμή αποτροπής αυτοκτονιών για νεαρά άτομα της LGBTQ κοινότητας The Trevor Project, προβλήθηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, σε μια τιμητική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τις ταραχές του Stonewall, ενώ έχει παρουσιαστεί σε σχολεία ανά τον κόσμο και έχει χρησιμοποιηθεί ως υλικό ανάδειξης της διαφορετικότητας. Ο Βενετόπουλος έχει ιδρύσει το Kuntaur Film Festival, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ για παιδιά στο ομώνυμο χωριό της Δυτικής Αφρικής, το οποίο δεν έχει πρόσβαση στον ηλεκτρισμό, όπου μοιράζεται την κινηματογραφική εμπειρία με την τοπική νεολαία χρησιμοποιώντας φορητές γεννήτριες. Είναι, επίσης, καλλιτεχνικός διευθυντής του The Lamin Koto Super-School Prototype, στο πλαίσιο του οποίου το 2020 πραγματοποιήθηκε μια φωτογραφική εγκατάσταση τεράστιας κλίμακας σε συνεργασία με την κοινωνική πλατφόρμα INSIDE OUT του Γάλλου καλλιτέχνη JR.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ