Κινηματογραφος

Ένα biopic για τον Bob Marley

Μετά τον Malcom X και τον Barack Obama, ο βρετανός Kingsley Ben-Adir υα υποδυθεί και τον θρυλικό Bob Marley.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Bob Marley σε συναυλία
Το biopic της Paramount για τον Bob Marley θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2022 © Michael Ochs Archives/Getty Images

Τον θρύλο της ρέγκε που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών θα υποδυθεί ο βρετανός ηθοποιός Kingsley Ben-Adir.

Το στούντιο Paramount ετοιμάζει βιογραφική ταινία για τον Bob Marley που, αν όλα πάνε καλά, θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2022. Μετά από μια άκαρπη προσπάθεια του Martin Scorsese το 2008 και το ντοκιμαντέρ “Marley” (2012) ο θρύλος της ρέγκε θα ξαναζωντανέψει σε σκηνοθεσία του Reinaldo Marcus Green, με πρωταγωνιστή τον Kingsley Ben-Adir. Ο Green είναι φέτος υποψήφιος για Όσκαρ με την ταινία «Η μέθοδος Williams» (ή «Βασιλιάς Ριχάρδος») αλλά τον γνωρίσαμε από το “Monsters and Men” το οποίο αφηγούνταν τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Eric Garner.

O Ben-Adir έχει ήδη ξεχωρίσει στον ρόλο του Μάλκολμ Χ One Night In Miami σε σκηνοθεσία της Regina King και στον ρόλο του Μπαράκ Ομπάμα στο The Comey Rule. Επίσης, έχουμε δει τον 36χρονο Βρετανό ηθοποιό στον ρόλο του συνταγματάρχη Ben Younger στην επιτυχημένη σειρά “Peaky Blinders” που επιστρέφει σε λίγες μέρες για έβδομη και τελευταία σεζόν. Οι παραγωγοί του biopic κατέληξαν στον Ben-Adir μετά από εκατοντάδες οντισιόν: ο ρόλος του Marley, όπως πριν από λίγα χρόνια εκείνος του Ray Charles, του Freddie Mercury και του Elton John δημιούργησε σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των ανερχόμενων ηθοποιών στο Χόλιγουντ. Ανάμεσα στις προκλήσεις του ρόλου ήταν η τζαμαϊκανή προφορά σε μια εποχή που οι τηλεοπτικές σειρές έχουν επικριθεί για προχειρότητα στα διαφορετικά γλωσσικά ιδιώματα.

Στο πρότζεκτ, που ξεκίνησε το 2018, συμμετέχουν ως συμπαραγωγοί τα παιδιά του Bob Marley, Ziggy, Rita και Cedella, ενώ το σενάριο έχουν γράχει οι Zach Baylin, Frank E. Flowers και Terence Winter.

Ο Kingley Ben-Adir στα βραβεία BAFTA το 2019
Ο Kingley Ben-Adir θα υποδυθεί άλλη μια ιστορική προσωπικότητα © Stuart C. Wilson/Getty Images

Ο Bob Marley πέθανε από καρκίνο το 1981. Η σύντομη ζωή του σφράγισε το μουσικό τοπίο, εισάγοντας μια ολόκληρη γενιά στη ρέγκε. Μέσα σε 16 χρόνια καριέρας χώρεσε 14 στούντιο άλμπουμ, στα περισσότερα από τα οποία συνεργαζόταν με το συγκρότημά του, τους Wailers, 6 λάιβ άλμπουμ, και μεγάλα χιτς όπως το “Get Up, Stand Up,” το “One Love,” το “No Woman, No Cry”, το “Could You Be Loved”, το “Buffalo Soldier”, το “Jammin”, και το “Redemption Song”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ