Κινηματογραφος

«Fargo», ένα από τα πιο πρωτότυπα φιλμ που έχεις δει ποτέ

Η θαυμάσια Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και το πρώτο της Όσκαρ

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Fargo» των Ίθαν και Τζόελ Κοέν
© 1996 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. All Rights Reserved.

Τι Να Δω Σήμερα: «Fargo» των Ίθαν και Τζόελ Κοέν με τους Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Γουίλιαμ Χ. Μέισι, Στιβ Μπουσέμι - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Το χιόνι έφτασε ως τη θάλασσα και τα νησιά, σε όλη την Αθήνα το στρώνει από το πρωί και το λευκό τοπίο φτιάχνει μια ελαφριά διάθεση για παιχνίδι και χουχούλιασμα. Τι ταινία να δούμε σήμερα, που να ταιριάζει με το vibe του παγωμένου αέρα και του ολόλευκου πέπλου που έχει σκεπάσει τα πάντα γύρω; Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Fargo» των Ίθαν και Τζόελ Κοέν.

Fargo Official Trailer #1 - Steve Buscemi Movie (1996) HD

Ο Τζέρι (Γουίλιαμ Χ. Μέισι) είναι ένας πωλητής αυτοκινήτων στη Μινεάπολη του 1987, ο οποίος σχεδιάζει την απαγωγή της γυναίκας του με σκοπό να μοιραστεί τα λύτρα από τον πλούσιο μπαμπά της, με τους απαγωγείς. Τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο εκτροχιάζεται όταν συμβαίνουν τρεις δολοφονίες εκτός προγράμματος, οπότε και στην περίπλοκη διερεύνησή τους μπαίνει η Μαρτζ (Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) μια ξύπνια, έγκυος τοπική αστυνομικός.

Πάνω της είναι βασισμένη η πασίγνωστη ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, μια από τις πιο «κρύες» ταινίες εκεί έξω, η οποία διαθέτει σε αφθονία αυτή την παγωμένη ενέργεια και λόγω του χιονισμένων πλάνων, αλλά και της εκτεταμένης σκληρότητας κάποιων σκηνών με βίαιες πράξεις εν ψυχρώ, επιπλέον του κρύου χιούμορ που στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργεί ως αντίβαρο στην εξισορρόπηση της βίας. Έξυπνο σενάριο και θεσπέσιες ερμηνείες πάνω σε χαρακτήρες που κάθε άλλο παρά επίπεδοι είναι, παρά το περιτύλιγμα της απλότητας και της οικειότητας με το οποίο τους έχουν ντύσει τεχνηέντως οι αδελφοί Κοέν, συνθέτουν ένα από τα πιο πρωτότυπα φιλμ που έχεις δει ποτέ. Δύο Όσκαρ, εκ των οποίων το ένα είναι και το πρώτο από τα τέσσερα (τρία ως ηθοποιός κι ένα ως παραγωγός) τα οποία κατέχει η θαυμάσια και αδυναμία μας Φράνσις ΜακΝτόρμαντ.

Η ταινία «Fargo» είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies και YouTube.

Η αφίσα της ταινίας «Fargo» των Ίθαν και Τζόελ Κοέν

Fargo
Η.Π.Α., 1996, Έγχρωμη
Δράμα, 98’
Σκηνοθεσία: Ίθαν Κοέν, Τζόελ Κοέν
Σενάριο: Ίθαν Κοέν, Τζόελ Κοέν
Πρωταγωνιστούν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Γουίλιαμ Χ. Μέισι, Στιβ Μπουσέμι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ