- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Fargo», ένα από τα πιο πρωτότυπα φιλμ που έχεις δει ποτέ
Η θαυμάσια Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και το πρώτο της Όσκαρ
Τι Να Δω Σήμερα: «Fargo» των Ίθαν και Τζόελ Κοέν με τους Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Γουίλιαμ Χ. Μέισι, Στιβ Μπουσέμι - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Το χιόνι έφτασε ως τη θάλασσα και τα νησιά, σε όλη την Αθήνα το στρώνει από το πρωί και το λευκό τοπίο φτιάχνει μια ελαφριά διάθεση για παιχνίδι και χουχούλιασμα. Τι ταινία να δούμε σήμερα, που να ταιριάζει με το vibe του παγωμένου αέρα και του ολόλευκου πέπλου που έχει σκεπάσει τα πάντα γύρω; Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Fargo» των Ίθαν και Τζόελ Κοέν.
Ο Τζέρι (Γουίλιαμ Χ. Μέισι) είναι ένας πωλητής αυτοκινήτων στη Μινεάπολη του 1987, ο οποίος σχεδιάζει την απαγωγή της γυναίκας του με σκοπό να μοιραστεί τα λύτρα από τον πλούσιο μπαμπά της, με τους απαγωγείς. Τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο εκτροχιάζεται όταν συμβαίνουν τρεις δολοφονίες εκτός προγράμματος, οπότε και στην περίπλοκη διερεύνησή τους μπαίνει η Μαρτζ (Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) μια ξύπνια, έγκυος τοπική αστυνομικός.
Πάνω της είναι βασισμένη η πασίγνωστη ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, μια από τις πιο «κρύες» ταινίες εκεί έξω, η οποία διαθέτει σε αφθονία αυτή την παγωμένη ενέργεια και λόγω του χιονισμένων πλάνων, αλλά και της εκτεταμένης σκληρότητας κάποιων σκηνών με βίαιες πράξεις εν ψυχρώ, επιπλέον του κρύου χιούμορ που στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργεί ως αντίβαρο στην εξισορρόπηση της βίας. Έξυπνο σενάριο και θεσπέσιες ερμηνείες πάνω σε χαρακτήρες που κάθε άλλο παρά επίπεδοι είναι, παρά το περιτύλιγμα της απλότητας και της οικειότητας με το οποίο τους έχουν ντύσει τεχνηέντως οι αδελφοί Κοέν, συνθέτουν ένα από τα πιο πρωτότυπα φιλμ που έχεις δει ποτέ. Δύο Όσκαρ, εκ των οποίων το ένα είναι και το πρώτο από τα τέσσερα (τρία ως ηθοποιός κι ένα ως παραγωγός) τα οποία κατέχει η θαυμάσια και αδυναμία μας Φράνσις ΜακΝτόρμαντ.
Η ταινία «Fargo» είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies και YouTube.
Fargo
Η.Π.Α., 1996, Έγχρωμη
Δράμα, 98’
Σκηνοθεσία: Ίθαν Κοέν, Τζόελ Κοέν
Σενάριο: Ίθαν Κοέν, Τζόελ Κοέν
Πρωταγωνιστούν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Γουίλιαμ Χ. Μέισι, Στιβ Μπουσέμι
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ηθοποιός συμμετείχε στην πρωτότυπη ταινία του 1990
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης και Διανομής Ελληνικού Κινηματογράφου
H τανία που κάνει την έκπληξη στο αμερικανικό box office
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
H Iνδή σταρ παραμένει στο καστ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.