- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Η Παγοθύελλα» πλησιάζει σαν την αναπόφευκτη καταστροφή
Ο πολυπράγμων Ανγκ Λι και το εκλεκτικό σινεμά του
Τι Να Δω Σήμερα: «Η Παγοθύελλα (The Ice Storm)» του Ανγκ Λι - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Ακόμα μια προσθήκη στο εορταστικό μας αφιέρωμα με θέμα τις χριστουγεννιάτικες ταινίες, αυτή εδώ ίσως είναι μια πιο ασυνήθιστη επιλογή, η οποία αν και δεν είναι σχεδόν ποτέ από τις πρώτες σκέψεις για τέτοιες λίστες -αδίκως κατά την άποψή μας-, ίσως επειδή διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της αμερικανικής γιορτής των Ευχαριστιών, λίγο πριν τα Χριστούγεννα δηλαδή, ποτέ ωστόσο δεν αμφισβητείται η αξία της. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Η Παγοθύελλα» του Ανγκ Λι.
Σε μια προαστιακή πόλη του Κονέκτικατ το 1973, ο Μπεν (Κέβιν Κλάιν) διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με τη γειτόνισσά του Τζέινι (Σιγκούρνι Γουίβερ), η γυναίκα του Έλενα (Τζόαν Άλεν) κλέβει μικροπράγματα από το κατάστημα της γειτονιάς, ενώ της την πέφτει ένας ιερέας και ταυτόχρονα τα παιδιά τους αρχίζουν να πειραματίζονται με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το σεξ, όλα αυτά κατά τη διάρκεια των διακοπών των Ευχαριστιών και ενώ αναμένεται η έλευση μιας επικίνδυνης παγοθύελλας.
Τοποθετημένη στον απόηχο της σεξουαλικής απελευθέρωσης της δεκαετίας του ’60 και πριν την ενοχοποίηση των ψυχοτρόπων ουσιών, στη φάση που οι χίπις δίνουν σιγά σιγά τη σκυτάλη στους γιάπις, σε αυτή την ταινία, όλοι μοιάζουν να προσπαθούν να ξεφύγουν από τη μέτρια, σχετικά άνετη και καταθλιπτική, μεσοαστική ζωή του προαστίου, η οποία φαίνεται να τους εγκλωβίζει και τους κατακλύζει, όπως ακριβώς η παγοθύελλα που πλησιάζει. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να αισθανθείς την τραγωδία να πλησιάζει, σαν κάτι αναπόφευκτο που θα περάσει από επάνω τους, σαν μια καταστροφή που δεν μπορούν πια να σταματήσουν, παρά μόνο να υπομείνουν.
Η ταινία «Η Παγοθύελλα» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από τη Rosebud.
Η Παγοθύελλα (The Ice Storm)
Η.Π.Α., 1997, Έγχρωμη
Δράμα, 112’
Σκηνοθεσία: Ανγκ Λι
Σενάριο: Ρικ Μούντι (μυθιστόρημα), Τζέιμς Σέιμους
Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κλάιν, Τζόαν Άλεν, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κριστίνα Ρίτσι, Τόμπι Μαγκουάιρ, Ελάιτζα Γουντ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιδράσεις και αίτημα να απαγορευτεί
Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.
H προειδοποίηση για μια μεγάλη εξέγερση
Νέα συνεργασία-έκπληξη με την A24 μετά από μια χρονιά γεμάτη εισπρακτικά ρεκόρ
Από τον Μάικλ Κορλεόνε στον Τόνι Μοντάνα
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Η ανάρτηση της εταιρείας παραγωγής
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποσύρθηκε στην έρημο με ένα βιβλίο γεμάτο αρνητικές κριτικές για τον ίδιο και τις ταινίες του
Πέντε μεγάλου και δύο μικρού μήκους ελληνικές παραγωγές διεκδικούν υποψηφιότητα
Όχι το θαλάσσιο φιλμ τρόμου που περιμένει κανείς να δει
Άψογες ερμηνείες, σε ένα φιλμ που κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις χάρη στην ψυχραιμία και τον μινιμαλισμό με τα οποία χτίζει τη δραματουργία του.
Η νευρώδης σκηνοθεσία, η μείξη μαύρης κωμωδίας-ψυχολογικού θρίλερ και η παρουσία πρωτοκλασάτων ερμηνευτών χαρακτηρίζουν την πρώτη αγγλόφωνη δημιουργία του Ρομέν Γαβρά
Απέσπασε διπλό βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για τις πρωταγωνίστριες Βιρζινί Εφιρά και Τάο Οκαμότο.
Ο Άαρον Σόρκιν επιστρέφει στο Facebook δεκαέξι χρόνια μετά με μια αξιοπρεπή μεν ταινία, που δεν καταφέρνει όμως να ξεφύγει από τη μεγαλειώδη σκιά του προκατόχου της
H ταινία του Aaron Sorkin για τις κοινωνικές συνέπειες των ψηφιακών δικτύων
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το νέο κινηματογραφικό reboot σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μυστικής προβολής της ταινίας «Ethan Frome»
Ο Ισπανός ηθοποιός μιλά για τη διάσημη σκηνή ανάκρισης στο Skyfall
Ένα ακριβό και ασυνήθιστο στοίχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.