Κινηματογραφος

«Meet Me in St. Louis»: μια λαμπρή στιγμή της μεγάλης οθόνης

Η Τζούντι Γκάρλαντ κυριαρχεί με την υπέροχη φωνή της

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Να Δω Σήμερα: «Meet Me in St. Louis» του Βινσέντε Μινέλι
© Getty Images / Ideal Image

Τι Να Δω Σήμερα: «Meet Me in St. Louis» του Βινσέντε Μινέλι - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Συγκινητική και χαρούμενη ταυτόχρονα, υπέροχη χρωματικά, μια λαμπρή στιγμή της μεγάλης οθόνης και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μιας από τις πρώτες μεγάλες σταρ, στην ιστορία του κινηματογράφου. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Meet Me in St. Louis» του Βινσέντε Μινέλι.

Η οικογένεια Σμιθ, ζει μια άνετη και ξέγνοιαστη ζωή στην πόλη του Σεντ Λούις με μόνα προβλήματα την αγωνία της Έσθερ (Τζούντι Γκάρλαντ), της δεύτερης μεγαλύτερης κόρης από τις τέσσερις της οικογένειας, για το αν θα εκπληρωθεί ο έρωτάς της προς τον όμορφο γείτονά και για το αν ο αγαπητικός της Ρόουζ (Λουσίλ Μπρέμερ), της μεγαλύτερης κόρης, θα της κάνει πρόταση γάμου. Στη μικρή, όμορφη και ασφαλή πόλη που ζουν, οι αγωνίες των κοριτσιών περιορίζονται στο ποιο φόρεμα θα φορέσουν και των αγοριών στο αν υπάρχει κάποιο σμόκιν διαθέσιμο, για να πάνε στον τοπικό χορό. Ένα και μόνο αληθινό πρόβλημα φαίνεται να διαταράσσει την παραπάνω κατάσταση. Η οικογένεια θα μετακομισει στη Νέα Υόρκη μετά τα Χριστούγεννα. 

Εκτελεσμένη με δεξιοτεχνία, πανέμορφα σχεδιασμένη και προσεγμένη στην κάθε της λεπτομέρεια, η θαυμάσια αυτή ταινία εξελίσσεται μέσα σε έναν χρόνο, περνώντας από όλες τις εποχές, ξεκινώντας από το καλοκαίρι του 1903 για να καταλήξει στη Διεθνή Έκθεση της Λουιζιάνα την άνοιξη του 1904. Μια εκλεπτυσμένη κωμωδία με πολλά στοιχεία μιούζικαλ, στην οποία κυριαρχεί η υπέροχη φωνή της Τζούντι Γκάρλαντ, χαρίζοντάς μας κλασικά μουσικά κομμάτια σαν το «Have Yourself a Merry Little Christmas». Αυτήν ακριβώς την ευχή σας δίνουμε για αυτά τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν.

Τι Να Δω Σήμερα: «Meet Me in St. Louis» του Βινσέντε Μινέλι

Η ταινία «Meet Me in St. Louis» είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies και YouTube.

Meet Me in St. Louis (1944) Official Trailer - Judy Garland, Margaret O'Brien Movie HD

Το Τραγούδι της Αγάπης (Meet Me in St. Louis)
Η.Π.Α., 1944, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Οικογενειακή, 113’
Σκηνοθεσία: Βινσέντε Μινέλι
Σενάριο: Ίρβινγκ Μπρέτσερ, Φρεντ Φ. Φίνκλχοφ, Σάλι Μπένσον (μυθιστόρημα)
Πρωταγωνιστούν: Τζούντι Γκάρλαντ, Μάργκαρετ Ο’Μπράιαν, Μαίρη Άστορ, Λουσίλ Μπρέμερ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ