Κινηματογραφος

Οι κλειστοφοβικοί, απομονωμένοι και καλογραμμένοι «Μισητοί Οκτώ»

Και ο άνθρωπος ορχήστρα Κουέντιν Ταραντίνο

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Να Δω Σήμερα: "The Hateful Eight" του Κουέντιν Ταραντίνο

Τι Να Δω Σήμερα: "The Hateful Eight" του Κουέντιν Ταραντίνο - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ κάποτε είπε πως το μήκος μιας ταινίας πρέπει να σχετίζεται άμεσα με την αντοχή της ανθρώπινης ουροδόχου κύστης. Η σημερινή επιλογή της στήλης είναι μια ταινία με διάρκεια 168 λεπτά. Η ομαλή, καθημερινή συχνότητα εκκένωσης της φούσκας ενός ενήλικα, μπορεί να φτάσει και τις 10 φορές. Do the math… Εκατόν εξήντα οκτώ λεπτά βέβαια, δεν είναι τίποτα μπροστά στην αιωνιότητα και σίγουρα, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τις καραντίνες που έχουμε ήδη φάει, αλλά και μπροστά στην επόμενη, την οποία όπως όλα δείχνουν δεν γλιτώνουμε. Σήμερα βλέπουμε μια ταινία για καραντίνα, σήμερα βλέπουμε την ταινία «Οι Μισητοί Οκτώ» του Κουέντιν Ταραντίνο.

Τι Να Δω Σήμερα: "The Hateful Eight" του Κουέντιν Ταραντίνο

Βρώμικοι επαγγελματίες πιστολέρο, πανούργοι εγκληματίες με σχέδιο και αδίστακτοι κυνηγοί επικηρυγμένων, μπλέκονται σε μια ιστορία προδοσίας, και εξαπάτησης με μόνο στόχο την επιβίωση στο παγωμένο μετεμφυλιακό Γουαϊόμινγκ, στο δεύτερο γουέστερν του Ταραντίνο, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα crime story με μερικά κιλά αίμα και αρκετή δόση χιούμορ, από εκείνα που μόνο αυτός μπορεί να κάνει να λειτουργήσουν. Όλοι κινδυνεύουν σε αυτό το κλειστοφοβικό και ασφυκτικό, καλογραμμένο σενάριο, γυρισμένο σχεδόν όλο στην απομόνωση μιας καλύβας, έξω από την πόλη Ρεντ Ροκ.

Τι Να Δω Σήμερα: "The Hateful Eight" του Κουέντιν Ταραντίνο

Ένα χάρμα οφθαλμών, γυρισμένο με υπερευρυγώνιο φακό, ιδανικό για πανοραμικά πλάνα και για την επιβλητική απεικόνιση του μεγαλείου ενός πλούσιου και εντυπωσιακού τοπίου, όπως συλλαμβάνεται εξαιρετικά από τον διευθυντή φωτογραφίας Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον (υποψήφιος για Όσκαρ) στην εναρκτήρια σεκάνς. Για το υπόλοιπο της ταινίας, ο Ταραντίνο κλείνει εμάς και την σπάνια Ultra Panavision 70mm, στην καλύβα. Τί να πει κανείς… Έξυπνο καστ το οποίο περιλαμβάνει τους κουλ-χωρίς-προσπάθεια Σάμιουελ Τζάκσον και Κερτ Ράσελ, αλλά και τον Τσάνινγκ Τέιτουμ, ο οποίος ευτυχώς παίζει τόσο λίγο, που δεν προλαβαίνει να χαλάσει τίποτα. Δεν είναι η καλύτερη ταινία του Ταραντίνο αυτή εδώ είναι σίγουρο, ωστόσο και σε αυτή την ταινία παραμένει ένας, αν μη τι άλλο, θαρραλέος σκηνοθέτης, σχολαστικός, κολλημένος με τη λεπτομέρεια και ψυχαναγκαστικός. Ένας άνθρωπος ορχήστρα.

Τι Να Δω Σήμερα: "The Hateful Eight" του Κουέντιν Ταραντίνο

Η ταινία «Οι Μισητοί Οκτώ» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Odeon. Είναι διαθέσιμη στο Cosmote Movies Club.

The Hateful Eight Official Teaser Trailer #1 (2015) - Samuel L. Jackson Movie HD

Οι Μισητοί Οκτώ (The Hateful Eight)
Η.Π.Α., 2015, Έγχρωμη
Δράμα / Εγκλήματος / Μυστηρίου, 168’
Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο
Σενάριο: Κουέντιν Ταραντίνο
Πρωταγωνιστούν: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Τιμ Ροθ, Μάικλ Μάντσεν, Τσάνινγκ Τέιτουμ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ