Κινηματογραφος

Ο Eddie Redmayne μετάνιωσε που υποδύθηκε μία τρανς γυναίκα

Στη ταινία Danish Girl

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eddie Redmayne: «Ήταν λάθος που υποδύθηκα την τρανς γυναίκα στο Danish Girl»
The Danish Girl © Getty Images/ Ideal Image

O Εddie Redmayne που υποδύθηκε τη ζωγράφο Lili Elbe στη ταινία Danish Girl δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για τον ρόλο.

O Βρετανός ηθοποιός που υποδύθηκε τη ζωγράφο Lili Elbe στην ταινία «The Danish Girl» δήλωσε ότι έκανε λάθος για την επιλογή του.  «Δε θα το έκανα τώρα», είπε στους Times. «Έκανα την ταινία με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά θεωρώ ότι ήταν λάθος».

Ο Redmayne o οποίος κέρδισε Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 2015 για το ρόλο του επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ στο «The Theory of Everything», κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ στην ίδια κατηγορία ένα χρόνο αργότερα για το «The Danish Girl».

Η ιστορία της Έλμπε ήταν εξίσου τραγική και πρωτοποριακή: ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη στα χρονικά αλλαγή φύλου στον κόσμο, τη δεκαετία του '30, και είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πόσο επώδυνη και τρομακτικά επικίνδυνη ήταν η απόφαση και η εκτέλεσή της εκείνη την εποχή.

«Η μεγαλύτερη συζήτηση για τις αντιδράσεις σχετικά με το casting έγινε γιατί είναι πολλοί εκείνοι που δεν έχουν θέση στο τραπέζι. Πρέπει να υπάρξει ισορροπία, αλλιώς θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτές τις διαφωνίες», συνέχισε.

Όταν το Danish Girl κυκλοφόρησε, ο Redmayne δήλωσε στο IndieWire πως «κατά τη γνώμη μου, για χρόνια οι cisgender έκαναν επιτυχίες στην πλάτη των transgender. Αλλά ξέρω ότι ο Tom (Hopper, ο σκηνοθέτης της ταινίας), όταν τη γύριζε, συνεργάστηκε με πολλούς τρανς».

«Ελπίζω να έρθει η μέρα που θα υπάρχουν περισσότεροι τρανς ηθοποιοί, που θα παίζουν τρανς ρόλους, αλλά και cis. Και ελπίζω – ως ηθοποιός – ότι όλοι θα πρέπει να παίζουν όλους τους ρόλους αν το κάνουν με ακεραιότητα και υπευθυνότητα», πρόσθεσε.

Τον Ιούνιο του 2020, o Redmayne είχε πάντως διαφωνήσει δημόσια με τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ και τα Fantastic Beasts JK Rowling μετά την αμφιλεγόμενη δήλωσή της για τα τρανς δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών, λέγοντας: «Διαφωνώ με τα σχόλια της Jo. Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, οι τρανς άνδρες είναι άντρες και οι μη δυαδικές ταυτότητες ισχύουν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ