Κινηματογραφος

«Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ»: ένα ανσάμπλ αποκάλυψη

Από τις ελάχιστες ταινίες που γίνονται πιο αστείες κάθε φορά που τις βλέπεις

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ»: ένα ανσάμπλ αποκάλυψη

Τι Να Δω Σήμερα: "Death Becomes Her" του Ρόμπερτ Ζεμέκις - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Από τις ταινίες που μπορεί να έχεις βάλει στη λίστα σου για το Halloween, ίσως αυτή εδώ να είναι από τις πιο απολαυστικές και αστείες. Μια επιλογή για εσένα που θέλεις να τρομάξεις λίγο, λόγω των ημερών, αλλά δεν θέλεις και να τρομοκρατηθείς τελείως μέχρι τον πυρήνα σου. Να ξεκαθαρίσουμε πως η σημερινή πρόταση δεν είναι μια τυπική ταινία για το Χάλογουιν, ή έστω Halloween themed per se, είναι όμως ένα ίσως λίγο πιο σκοτεινό και πονηρό πείραγμα και μία από τις πιο αστείες ταινίες αυτού εδώ του σκηνοθέτη, ο οποίος ωστόσο συνήθως αναφέρεται κυρίως για άλλα πιο «σοβαρά» σκηνοθετικά του επιτεύγματα. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ» του Ρόμπερτ Ζεμέκις.

«Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ»: ένα ανσάμπλ αποκάλυψη

Η Έλεν (Γκόλντι Χον) είναι μια καθώς πρέπει συγγραφέας η οποία παθαίνει νευρικό κλονισμό, όταν η Μάντλιν (Μέριλ Στριπ), μια ξεπεσμένη ηθοποιός και παλιά φίλη, της κλέβει μέσα από τα χέρια τον άνδρα που ετοιμάζεται να παντρευτεί, τον Έρνεστ (Μπρους Γουίλις), έναν πλαστικό χειρούργο, ο οποίος θαμπώνεται από τη λαμπερή Μάντλιν άμα τη εμφανίσει. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, η Έλεν εμφανίζεται νεότερη, ομορφότερη και έτοιμη να πάρει την εκδίκησή της, με τη βοήθεια ενός μυστηριώδους φίλτρου που υπόσχεται την αιώνια ζωή.

«Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ»: ένα ανσάμπλ αποκάλυψη

Μια μαύρη κωμωδία η οποία υποστηρίζεται από ένα εξαιρετικό καστ που δεν χρειάζεται συστάσεις. Πράγματι, το 1992 το κοινό έχει γνωρίσει ήδη και τους τρεις πρωταγωνιστές και ξέρει πως είναι ξεκαρδιστικοί ο καθένας ξεχωριστά, με μια φυσική ροπή προς την κωμωδία. Το να τους βλέπεις μαζί όμως εδώ, είναι μια αποκάλυψη. Ένα φιλμ που αν και δεν του δόθηκε πολλή προσοχή στην ώρα του, εκ των υστέρων έχει αναδυθεί στη σφαίρα του cult queer classic κυρίως λόγω των προχωρημένων για την δεκαετία του ’90 ειδικών εφέ (τα οποία μπορεί να φαίνονται κάπως αστεία πλέον, το 1993 όμως κέρδισαν το μοναδικό Όσκαρ της ταινίας), αλλά και της εξεζητημένης χρωματικής παλέτας, του φωτισμού, του μακιγιάζ και του campiness, το οποίο βρίσκεται εκεί για να ανακαλυφθεί ετεροχρονισμένα. Από τις ελάχιστες ταινίες που γίνονται πιο αστείες κάθε φορά που τις βλέπεις.

Η ταινία «Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ» είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies και YouTube.

Death Becomes Her (1992) Official Trailer - Meryl Streep, Goldie Hawn Movie HD

Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ (Death Becomes Her)
Η.Π.Α., 1992, Έγχρωμη
Κωμωδία / Φαντασίας / Τρόμου, 104’
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Σενάριο: Μάρτιν Ντόνοβαν, Ντέιβιντ Κόεπ
Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Γκόλντι Χον, Μπρους Γουίλις, Ιζαμπέλα Ροσελίνι

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ