Κινηματογραφος

«Η Νύχτα με τις Μάσκες» είναι η απόλυτη ταινία του Halloween

Μια αληθινή κινηματογραφική εμπειρία τρόμου από τον Τζον Κάρπεντερ

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Η Νύχτα με τις Μάσκες» είναι η απόλυτη ταινία του Halloween

Τι Να Δω Σήμερα: "Halloween" του Τζον Κάρπεντερ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Έχοντας ρίζες που χάνονται σε αρχαίες κέλτικες εκδηλώσεις που σηματοδοτούσαν το τέλος της εποχής του θερισμού και την έναρξη της χειμερινής περιόδου, μετανάστες Ιρλανδοί και Σκωτσέζοι, έφεραν τη γιορτή του Χάλογουιν στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα του 19ου αιώνα. Το All Hallow’s Eve, ένας από τους πιο δημοφιλείς εορτασμούς κυρίως στη Βόρειο Αμερική, γιορτάζεται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας των Αγίων Πάντων, το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου προς 1η Νοεμβρίου, με περίτεχνα τρομακτικά κοστούμια, χαραγμένες κολοκύθες και trick-or-treat από σπίτι σε σπίτι. Σαν σήμερα 25 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα στον Καναδά το 1978, μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών και η ταινία που άλλαξε τη ζωή της πρωτοεμφανιζόμενης τότε Τζέιμι Λι Κέρτις, συστήνοντάς την στο κοινό ως την απόλυτη βασίλισσα του τρόμου. Δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή από την σημερινή κινηματογραφική πρόταση, για να βουτήξετε από τώρα σε μια αφιερωματική εβδομάδα με scary ταινίες, ιδανικές για φθινοπωρινό καιρό, η οποία θα σας φτάσει μέχρι τη νύχτα του Χάλογουιν, αυτή την Κυριακή. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Η Νύχτα με τις Μάσκες» του Τζον Κάρπεντερ.

«Η Νύχτα με τις Μάσκες» είναι η απόλυτη ταινία του Halloween

Ο Μάικλ Μάγιερς (Τόνι Μοράν) επιστρέφει στο Χάντονφιλντ του Ιλινόις την ημέρα του Χάλογουιν και μετά από δεκαπέντε χρόνια εγκλεισμού σε ψυχιατρική κλινική, αφού ως εξάχρονος είχε δολοφονήσει με μαχαίρι την έφηβη αδερφή του. Παρακολουθεί όλη την ημέρα τη Λόρι (Τζέιμι Λι Κέρτις) η οποία το ίδιο βράδυ κάνει μπέιμπι σίτινγκ στον μικρό Τόνι, ενώ ο γιατρός του Μάικλ, Σαμ Λούμις (Ντόναλντ Πλέζανς) ειδοποιεί τον σερίφη της πόλης για τον κίνδυνο που έρχεται.

«Η Νύχτα με τις Μάσκες» είναι η απόλυτη ταινία του Halloween

Τρομακτικό, ανατριχιαστικό και αμείλικτο, ένα θρίλερ αδυσώπητου τρόμου και αμείωτης επίδρασης ως και σήμερα, συγκρίνεται επάξια με το «Ψυχώ», καθώς μας αποκαλύπτει έναν χαρακτήρα διαφορετικού σασπένς μεν, εξίσου φρικιαστικό δε. Έναν από τους λίγους χαρακτήρες στο σινεμά που μας έχουν πείσει τόσο εύκολα για τη γνήσια προσωποποίηση ατόφιου κακού και για τον άμεσο κίνδυνο, μόνο με την εμφάνισή τους επί της οθόνης. Μια βαθιά και αληθινή κινηματογραφική εμπειρία που θα νιώσεις κάτω από το δέρμα, στην οποία σου προτείνω σοβαρά να υποκύψεις (ξανά), με την ανάλογη παρέα, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Ίσως να θες να φυλάξεις αυτό το αυθεντικό σλάσερ το οποίο συνεχίζει να καθορίζει το είδος, για το βράδυ της Κυριακής, καθώς χωρίς αμφιβολία, «Η Νύχτα με τις Μάσκες» είναι η απόλυτη ταινία του Halloween. Φοβερό (κυριολεκτικά) σάουντρακ από τον Τζον Κάρπεντερ.

HALLOWEEN 4K Re-Release Trailer (1978) Jamie Lee Curtis Horror Movie

Η Νύχτα με τις Μάσκες (Halloween)
Η.Π.Α., 1978, Έγχρωμη
Θρίλερ / Τρόμου, 91’
Σκηνοθεσία: Τζον Κάρπεντερ
Σενάριο: Τζον Κάρπεντερ, Ντέμπρα Χιλ
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντόναλντ Πλέζανς, Τόνι Μοράν

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ