Κινηματογραφος

«Πού να Βρίσκεται η Άννα Φρανκ»: μια διαφορετική προσέγγιση

Ένα όμορφα φτιαγμένο κινούμενο σχέδιο από τον Άρι Φόλμαν ικανό να συγκινήσει κάθε ηλικία

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Πού να Βρίσκεται η Άννα Φρανκ»: μια διαφορετική προσέγγιση

Τι Να Δω Σήμερα: "Where Is Anne Frank" του Άρι Φόλμαν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Φτάνοντας στο τέλος της φετινής έκδοσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας κι αφού απονεμήθηκαν τα βραβεία το προηγούμενο  Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο Ιντεάλ, με μεγάλη νικήτρια  την ταινία «Νύχτα της Φωτιάς» της Τατιάνα Χουέζο η οποία κέρδισε τη Χρυσή Αθηνά Καλύτερης Ταινίας και το Βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών, μια ακόμη ημέρα προβολών προστίθεται στο καθιερωμένο δεκαήμερο της σημαντικότερης σινεφιλικής συνάντησης της πόλης μας. Άλλες τέσσερις προβολές σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Ιντεάλ, από τις οποίες διαλέγουμε μία για εσάς και τους μικρούς μας φίλους. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Που να Βρίσκεται η Άννα Φρανκ» του Άρι Φόλμαν.

Η Κίτι (Ρούμπι Στρόουκς) η φανταστική φίλη της Άννας Φρανκ (Έμιλι Κάρεϊ), στην οποία απευθυνόταν το ημερολόγιό της, ζωντανεύει στο διαμέρισμα όπου κρυβόταν η Άννα και η οικογένειά της από τους Ναζί, στο σύγχρονο Άμστερνταμ. Δραπετεύοντας από το διαμέρισμα, ψάχνει να βρει την αγαπημένη της φίλη Άννα σε όλη την πόλη, ενώ έρχεται σε επαφή με τα αδιέξοδα και τις αδικίες του σήμερα. 

«Πού να Βρίσκεται η Άννα Φρανκ»: μια διαφορετική προσέγγιση

Μια διαφορετική προσέγγιση στην πασίγνωστη ιστορία της Άννας Φρανκ τοποθετημένη στη σύγχρονη εποχή, η οποία ανανεώνει το ενδιαφέρον πάνω στα συγκλονιστικά γεγονότα και τα ντοκουμέντα προερχόμενα από την αφήγηση του ημερολογίου της. Ένα όμορφα φτιαγμένο κινούμενο σχέδιο που έχει όλες τις προϋποθέσεις να συγκινήσει και να εκπαιδεύσει κάθε ηλικία, αλλά και να υπενθυμίσει πως τα ακριβά αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας δεν είναι δεδομένα και ποτέ δεν ήταν.

«Πού να Βρίσκεται η Άννα Φρανκ»: μια διαφορετική προσέγγιση

Η ταινία «Που να Βρίσκεται η Άννα Φρανκ» προβάλλεται σήμερα 4/10 στις 18.15 στο Ιντεάλ, από το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας

'WHERE IS ANNE FRANK' ' Trailer:  Ari Folman's Latest Cannes Animated Drama

Πού να Βρίσκεται η Άννα Φρανκ (Where Is Anne Frank)
Ισραήλ, Γαλλία, Αυστραλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ολλανδία, 2021, Έγχρωμη
Κινούμενα Σχέδια / Ιστορική, 99’
Σκηνοθεσία: Άρι Φόλμαν
Σενάριο: Άννα Φρανκ (βασισμένο στο ημερολόγιο)
Με τις φωνές των: Έμιλι Κάρεϊ, Ρούμπι Στρόουκς, Νελ Μπάρλοου

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ