- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι Να Δω Σήμερα: "(500) Days of Summer" του Μαρκ Γουέμπ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
To καλοκαίρι συνήθως τελειώνει γρήγορα κι όπου και να είσαι σου φαίνεται σύντομο, ενώ πάντα θα ήθελες λίγο παραπάνω πριν πάρεις τον δρόμο του γυρισμού. Ή σχεδόν πάντα. Υπάρχουν οι σπάνιες περιπτώσεις που το καλοκαίρι μοιάζει ατελείωτο, ειδικά αν σε ταλαιπωρεί όπως η Σάμερ τον Τομ σε ένα από τα πιο ζωντανά και αλησμόνητα love stories της μεγάλης οθόνης, που ήταν όμως καταδικασμένο από την αρχή να αποτύχει. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «500 Μέρες με τη Σάμερ» του Μαρκ Γουέμπ.
Ο Τομ (Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ) είναι ένας συμπαθής νεαρός γραφιάς ευχετήριων καρτών, ο οποίος είναι ολοκληρωτικά ερωτευμένος με τη Σάμερ (Ζόι Ντεσανέλ) μια όμορφη, έξυπνη και γενικά υπέροχη κοπέλα η οποία για πολύ κακή του τύχη δεν πιστεύει στην ιδέα του έρωτα. Αν και της αρέσει ο Τομ δεν μπορεί να του υποσχεθεί το «για πάντα» καθώς με έναν απολύτως ειλικρινή αλλά και μη διαθέσιμο τρόπο, δεν κρύβει τις απόψεις της όσον αφορά στη δέσμευση. Ο Τομ παλεύει σκληρά με αυτή την πραγματικότητα για 500 μέρες, πριν ηττηθεί κατά κράτος.
Μια ιστορία αγάπης που ακούμπησε το τέλειο πριν αποτύχει όπως λίγες σχέσεις του παρελθόντος -κινηματογραφικές και μη- μπορούν να καυχηθούν, τοποθετημένη και απλωμένη στο χρόνο με έναν τρόπο ανάλογο του πως ανακαλούμε από τη μνήμη μας παλιές ερωτικές ιστορίες και καλοκαίρια. Κομμάτι κομμάτι, σε άτακτη σειρά, όχι απαραίτητα από την αρχή αλλά αποσπασματικά, σε θραύσματα του χρόνου, που ίσως να είναι και μακριά από την πραγματικότητα. Από τα πιο γλυκά και ταιριαστά κινηματογραφικά ζευγάρια σε μια από τις πιο απολαυστικές ρομαντικές κωμωδίες που έχει προσφέρει το σινεμά.
Η ταινία «(500) Μέρες με τη Σάμερ» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Odeon. Είναι διαθέσιμη στα iTunes και Google Play Movies.
(500) Μέρες Με Τη Σάμερ ((500) Days of Summer)
Η.Π.Α., 2009, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Ρομαντική, 95’
Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουέμπ
Σενάριο: Σκοτ Νεστάντερ, Μάικλ Βέμπερ
Πρωταγωνιστούν: Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Ζόι Ντεσανέλ, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Τζέφρι Άρεντ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα στις αίθουσες
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα πρωτότυπο μοντέλο 20 ιντσών ενός starfighter X-wing
Ο συγγραφέας που έτρωγε σκυλοτροφές, μιλούσε με τον Θεό, και πέθανε λίγο πριν γίνει διάσημος σε όλο τον κόσμο
Tόνισε πως το μοτίβο από το 2014 της μιας ταινίας ανά τρία χρόνια (Interstellar, Dunkirk, Tenet, Oppenheimer) θα συνεχιστεί
Απαγορευμένα κινητά και θόρυβοι στα γυρίσματα
Κατά τα γυρίσματα τηςταινίας «The Invite»
Ο πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν αποκάλυψε τις επιπτώσεις στη σύζυγο και τις τέσσερις κόρες του
Μέσα από προσωπικές μου αναμνήσεις, δύο συνεντεύξεις μου με τη Μάρω Κοντού και μαρτυρίες αγαπημένων ηθοποιών που τη γνώριζαν
Ήδη το αμερικανικό σωματείο ηθοποιών SAG-AFTRA έχει εκφράσει έντονες επιφυλάξεις
Νέα περιπέτεια του διάσημου ήρωα κόμικς 15 χρόνια μετά την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Έγινε επίσης γνωστή ως η «γυναίκα με τα περιστέρια» από το «Home Alone 2»
Ο Γκέοργκι Ουνκόφσκι σκηνοθετεί ένα φιλμ ζόρικης ενηλικίωσης
Ο άθλος του Οδυσσέα συμπυκνώνεται σε 60 μόλις δευτερόλεπτα
Η ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία έχει προκαλέσει διχασμό
Τον ρόλο του νεαρού Σταλόνε αναλαμβάνει ο Άντονι Ιπολίτο
«Ο κινηματογράφος ίσως έφτασε στο απόγειό του με αυτό το επικό μπλοκμπάστερ» - Βαθμολογία 96% στο Rotten Tomatoes
Μεταφέρεται για τον Φεβρουάριο του 2028 η πρεμιέρα
19 χρόνια animation με καλεσμένους-έκπληξη και μοναδικές προβολές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.