Κινηματογραφος

«(500) Μέρες με τη Σάμερ» ή και περισσότερο

Όταν το καλοκαίρι μοιάζει ατελείωτο

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«(500) Μέρες με τη Σάμερ»

Τι Να Δω Σήμερα: "(500) Days of Summer" του Μαρκ Γουέμπ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

To καλοκαίρι συνήθως τελειώνει γρήγορα κι όπου και να είσαι σου φαίνεται σύντομο, ενώ πάντα θα ήθελες λίγο παραπάνω πριν πάρεις τον δρόμο του γυρισμού. Ή σχεδόν πάντα. Υπάρχουν οι σπάνιες περιπτώσεις που το καλοκαίρι μοιάζει ατελείωτο, ειδικά αν σε ταλαιπωρεί όπως η Σάμερ τον Τομ σε ένα από τα πιο ζωντανά και αλησμόνητα love stories της μεγάλης οθόνης, που ήταν όμως καταδικασμένο από την αρχή να αποτύχει. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «500 Μέρες με τη Σάμερ» του Μαρκ Γουέμπ.

Ο Τομ (Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ) είναι ένας συμπαθής νεαρός γραφιάς ευχετήριων καρτών, ο οποίος είναι ολοκληρωτικά ερωτευμένος με τη Σάμερ (Ζόι Ντεσανέλ) μια όμορφη, έξυπνη και γενικά υπέροχη κοπέλα η οποία για πολύ κακή του τύχη δεν πιστεύει στην ιδέα του έρωτα. Αν και της αρέσει ο Τομ δεν μπορεί να του υποσχεθεί το «για πάντα» καθώς με έναν απολύτως ειλικρινή αλλά και μη διαθέσιμο τρόπο, δεν κρύβει τις απόψεις της όσον αφορά στη δέσμευση. Ο Τομ παλεύει σκληρά με αυτή την πραγματικότητα για 500 μέρες, πριν ηττηθεί κατά κράτος.

«(500) Μέρες με τη Σάμερ»

Μια ιστορία αγάπης που ακούμπησε το τέλειο πριν αποτύχει όπως λίγες σχέσεις του παρελθόντος -κινηματογραφικές και μη- μπορούν να καυχηθούν, τοποθετημένη και απλωμένη στο χρόνο με έναν τρόπο ανάλογο του πως ανακαλούμε από τη μνήμη μας παλιές ερωτικές ιστορίες και καλοκαίρια. Κομμάτι κομμάτι, σε άτακτη σειρά, όχι απαραίτητα από την αρχή αλλά αποσπασματικά, σε θραύσματα του χρόνου, που ίσως να είναι και μακριά από την πραγματικότητα. Από τα πιο γλυκά και ταιριαστά κινηματογραφικά ζευγάρια σε μια από τις πιο απολαυστικές ρομαντικές κωμωδίες που έχει προσφέρει το σινεμά.

«(500) Μέρες με τη Σάμερ»

Η ταινία «(500) Μέρες με τη Σάμερ» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Odeon. Είναι διαθέσιμη στα iTunes και Google Play Movies.

(500) Days of Summer (2009) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

(500) Μέρες Με Τη Σάμερ ((500) Days of Summer) 
Η.Π.Α., 2009, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Ρομαντική, 95’
Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουέμπ
Σενάριο: Σκοτ Νεστάντερ, Μάικλ Βέμπερ
Πρωταγωνιστούν: Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Ζόι Ντεσανέλ, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Τζέφρι Άρεντ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ