Κινηματογραφος

«Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό»: Ένα απολαυστικό μοντέρνο νεονουάρ

Η διεφθαρμένη πόλη των αγγέλων της δεκαετίας του ’50 και η αισθησιακή Κιμ Μπέισινγκερ

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό (L.A. Confidential)» του Κέρτις Χάνσον
«Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό (L.A. Confidential)» του Κέρτις Χάνσον

Τι Να Δω Σήμερα: «Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό (L.A. Confidential)» του Κέρτις Χάνσον - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Σήμερα Παρασκευή έχουμε μια ξεχωριστή πρόταση για μια πολύ αγαπημένη ταινία. Από την αρχή του καλοκαιριού κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον γίνεται στον έβδομο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Με θέα στον λόφο του Λυκαβηττού και με συνοδεία ενός σνακ μενού που έχει επιμεληθεί ο Chef Αστέριος Κουστούδης, προγραμματίζονται καλοκαιρινές βραδινές προβολές Pool Your Cinema οι οποίες συνεχίζονται όλο τον Αύγουστο, στο ειδυλλιακό και χαλαρωτικό GB Pool. Σήμερα, πλάι στην πισίνα της Μεγάλης Βρετανίας βλέπουμε την ταινία «Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό» του Κέρτις Χάνσον.

Στην πόλη των αγγέλων της δεκαετίας του ’50, τρεις διαφορετικού χαρακτήρα αστυνομικοί ο Εντ (Γκάι Πιρς), ο Τζακ (Κέβιν Σπέισι) και ο Μπαντ (Ράσελ Κρόου), συνεργάζονται για να εξιχνιάσουν μια μαζική δολοφονία μετά από χτύπημα σε καφετέρια για την οποία ως ύποπτοι φέρονται να είναι τρεις νεαροί Αφροαμερικανοί. Ωστόσο υπάρχουν ξεκάθαρες υποψίες πως κάποιος άλλος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, με φόντο το διεφθαρμένο Λος Άντζελες, όπου η αστυνομία, το οργανωμένο έγκλημα και ο κόσμος του θεάματος φαίνεται να διαπλέκονται όχι και τόσο αρμονικά.

Τεράστια εισπρακτική επιτυχία της δεκαετίας του ’90 που απέσπασε και πολύ καλές κριτικές, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Έλροϊ, η ταινία υπονοεί την ψευδαίσθηση και το στυλ του νεονουάρ χωρίς να υπακούει πραγματικά στους κανόνες και τα κλισέ ενός αληθινού φιλμ νουάρ. Μυστηριώδης πλοκή και περιπετειώδεις ανατροπές, όχι ακριβώς μη προβλέψιμες, αν και πάντα απολαυστικές, όσες φορές και να δούμε ξανά αυτή τη θαυμάσια ταινία του υπέροχου Κέρτις Χάνσον, για την οποία επάξια κέρδισε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου η αισθησιακή Κιμ Μπέισινγκερ και η οποία έχασε το Όσκαρ της Καλύτερης Ταινίας από τον «Τιτανικό» στην τελετή του 1998.  

Η ταινία «Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό» προβάλλεται στο GB Pool του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία ως και την Κυριακή στις 21.30, συνοδεία μενού του Chef Αστέριου Κουστούδη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

LA Confidential (1997) Official Trailer - Kevin Spacey, Guy Pearce Movie HD


Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό (L.A. Confidential)
Η.Π.Α., 1997, Έγχρωμη
Δράμα / Εγκλήματος / Μυστηρίου, 138’
Σκηνοθεσία: Κέρτις Χάνσον
Σενάριο: Τζέιμς Έλροϊ (μυθιστόρημα), Μπράιαν Χέλγκελαντ, Κέρτις Χάνσον
Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Σπέισι, Ράσελ Κρόου, Γκάι Πιρς, Κιμ Μπέισινγκερ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 ψυχεδελικές καλτ ταινίες του ιαπωνικού κινηματογράφου
10 ψυχεδελικές καλτ ταινίες του ιαπωνικού κινηματογράφου

Ταινίες, κυρίως από το Νέο Κύμα —συχνά με πολλά «avant-garde» στοιχεία— που ξεχώρισαν για την εκκεντρική τους πλοκή και τις δυνατές τους εικόνες, αποκτώντας με τα χρόνια καλτ «status»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.