Κινηματογραφος

Το Κεντρί: Χιούμορ, στιλ και έξυπνο σενάριο

Οι Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ είναι η επιτομή της κομψότητας και της γοητείας

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην ταινία «The Sting» του Τζορτζ Ρόι Χιλ
Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην ταινία «The Sting» του Τζορτζ Ρόι Χιλ

Τι Να Δω Σήμερα: «The Sting» του Τζορτζ Ρόι Χιλ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Σαρώνει για ακόμη μια φορά αυτή την πόλη ο ανυπόφορος καύσωνας και το μόνο που μας σώζει είναι το βραδινό μπάνιο σε κάποια κοντινή φιλική παραλία. Αν αυτό το άψογο σχέδιο δεν προβλέπεται για απόψε, τότε το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι χωρίς αμφιβολία το θερινό σινεμά με σωστή παρέα, μια παγωμένη μπύρα και τί καλύτερο από την επανέκδοση μιας παλιάς και αγαπημένης ταινίας για να ολοκληρωθεί η απόλαυση; Σήμερα βλέπουμε ξανά στον δροσερό κήπο της Ριβιέρας το «Κεντρί» του Τζορτζ Ρόι Χιλ.

«The Sting» του Τζορτζ Ρόι Χιλ

Δύο εφευρετικοί κομπιναδόροι, ο μετρ της απάτης Χένρι (Πολ Νιούμαν) και ο απατεωνίσκος Τζόνι (Ρόμπερτ Ρέντφορντ), καταστρώνουν και υλοποιούν ένα υψηλής πολυπλοκότητας σχέδιο εξαπάτησης με σκοπό να ξαφρίσουν έναν μεγαλομαφιόζο στο Σικάγο της δεκαετίας του ’30, κάνοντάς τον να πιστέψει πως έχουν εκ των προτέρων πληροφορίες για στημένες κούρσες αλόγων.

Ο Πολ Νιούμαν στην ταινία «The Sting» του Τζορτζ Ρόι Χιλ
Ο Πολ Νιούμαν στην ταινία «The Sting» του Τζορτζ Ρόι Χιλ

Μετά τη δοκιμασμένη επιτυχία των «Δύο Ληστών» το δίδυμο Νιούμαν/Ρέντφορντ συνεργάζεται ξανά με τον σκηνοθέτη Τζορτζ Ρόι Χιλ σε μια ταινία με χιούμορ, στυλ και χωρίς τo δραματικό τέλος του θρυλικού γουέστερν, η οποία απέσπασε επτά Όσκαρ στην τελετή του 1974. Οι δύο πρωταγωνιστές είναι η επιτομή της κομψότητας και της γοητείας αλλά και της ανδρικής φιλίας και συντροφικότητας και το έξυπνο σενάριο ενώ δεν κρατά από την αρχή μυστικά, φαίνεται να βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από το κοινό προς ευχάριστη έκπληξη όλων. Μπορεί να μην είναι εκείνη η ταινία που θα προσφέρει υψηλές καλλιτεχνικές συγκινήσεις, ωστόσο το «Κεντρί» είναι ένα απολαυστικά πνευματώδες φιλμ με μπόνους κερασάκι τον γαλανομάτη Πολ Νιούμαν και το σαντρέ ξανθό κεφάλι του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, δύο από τους καλύτερους και ομορφότερους -γιατί να το κρύψουμε- ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου.

«Το Κεντρί» κυκλοφορεί από σήμερα 29/7 στους κινηματογράφους από την Tulip Entertainment.

Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ  στην ταινία «The Sting» του Τζορτζ Ρόι Χιλ


Το Κεντρί (The Sting)
Η.Π.Α., 1973, Έγχρωμη
Δράμα / Εγκλήματος Κωμωδία , 129’
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Ρόι Χιλ
Σενάριο: Ντέιβιντ Σ. Γουόρντ
Πρωταγωνιστούν: Πολ Νιούμαν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ρόμπερτ Σο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ