Κινηματογραφος

Μπέκετ: Δείτε τους συντελεστές να μιλούν για την ταινία σε βίντεο

Η πρώτη ταινία της πλατφόρμας που γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Ελλάδα, θα κυκλοφορήσει στις 13 Αυγούστου 2021

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον πρωταγωνιστεί στην ταινία «Beckett»
Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον πρωταγωνιστεί στην ταινία «Beckett» © Netflix/Yannis Drakoulidis

Netflix: Ο σκηνοθέτης Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο και οι ηθοποιοί Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον και Πάνος Κορώνης μιλούν για τα γυρίσματα του «Μπέκετ» στην Ελλάδα

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του «Μπέκετ» («Beckett»), της πρώτης ταινίας του Netflix που γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Ελλάδα, είναι κοντά. Στις 13 Αυγούστου 2021, η ταινία σε σκηνοθεσία Φερντινάντο Σίτο Φιλομαρίνο θα είναι διαθέσιμη στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming για το κοινό που περιμένει να την παρακολουθήσει από τότε που ανακοινώθηκε η παραγωγή.

Στο φιλμ συμμετέχει ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών με τον Τζον Ντέιβιντ ΟυάσιγκτονTenet», «Malcolm & Marie» κ.α.) στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον Μπέκετ. Μαζί του βρίσκονται οι Αλίσια ΒικάντερEx Machina», «Tomb Raider», «The Danish Girl») ως Έιπριλ Μπόιντ ΧόλμπρουκThe Predator», «Logan») ως Τίναν, Βίκι ΚριπςΗ Αόρατη Κλωστή») ως Λίνα, Πάνος ΚορώνηςChevalier», «Πριν τα Μεσάνυχτα») ως Αξιωματικός Ξενάκης, Γιώργος Πυρπασόπουλος κ.α.

Λίγο πριν την κυκλοφορία στο Netflix, οι Φερντινάντο Σίτο Φιλομαρίνο, Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον και Πάνος Κορώνης μιλούν στην κάμερα για τη δημιουργία της ταινίας, τα γυρίσματα στην Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως το Τσεπέλοβο, τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο, η Καλαμπάκα.

Μπέκετ | Featurette | Netflix

«Βλέπεις την ομορφιά του τοπίου. Δίνει σχεδόν τον ρυθμό της ελπίδας ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις», λέει ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον για την παραμονή, τη δουλειά του στη χώρα και τους ανθρώπους που συνάντησε. Και συμπληρώνει: «Το Τσεπέλοβο είναι από τα αγαπημένα μου μέρη. Τόσο όμορφη φύση και οι άνθρωποι τόσο ευγενικοί».

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φερντινάντο Σίτο Φιλομαρίνο μιλά για το γεγονός ότι οι συντελεστές της ταινίας επέλεξαν όχι τόσο γνωστές –στον  κινηματογράφο– ελληνικές περιοχές. «Εξερευνήσαμε λιγότερο γνωστές περιοχές και το τοπικό συνεργείο μάς βοήθησε να καταλάβουμε πώς να τις αποτυπώσουμε στον φακό». Τέλος, ο Πάνος Κορώνης τονίζει τη σημασία που είχαν οι συναντήσεις με ντόπιους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Θα ήταν αδύνατο να κάνουμε το γύρισμα χωρίς τη συνεργασία και τη φιλοξενία των ντόπιων», εξηγεί.

Μπέκετ | Επίσημο τρέιλερ | Netflix

Το φιλμ ακολουθεί τον Μπέκετ, έναν Αμερικανό τουρίστα ο οποίος κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ελλάδα, μετά από ένα ατύχημα με τραγικές συνέπειες, θα γίνει στόχος ενός ανελέητου ανθρωποκυνηγητού. Οι τοπικές αρχές τον καταδιώκουν κι ενώ προσπαθεί να διασχίσει τη χώρα και να προσφύγει στην Αμερικανική Πρεσβεία για βοήθεια, η πολιτική ένταση κλιμακώνεται κι έτσι ο Μπέκετ βρίσκεται μπλεγμένος σε μια μυστηριώδη και βίαιη συνωμοσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομάδα παραγωγής του «Μπέκετ» βρίσκεται και ο Ιταλός σκηνοθέτης Λούκα ΓκουαντανίνοΝα με Φωνάζεις με το Όνομά Σου», «Suspiria», «Κάτω από τον ήλιο»). Η ταινία είναι μια παραγωγή της Frenesy Film Company/Memo Films Production και του Rai Cinema, σε συνεργασία με την RT και τη Wise Features. 

Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον πρωταγωνιστεί στην ταινία «Beckett»
Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον πρωταγωνιστεί στην ταινία «Beckett» © Netflix/Yannis Drakoulidis

Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον και η Αλίσια Βικάντερ στην ταινία «Μπέκετ»
Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον και η Αλίσια Βικάντερ στην ταινία «Μπέκετ» © Netflix


Info: Σκηνοθεσία Ferdinando Cito Filomarino, Σενάριο Kevin Rice, Επιμέλεια Σεναρίου Ferdinando Cito Filomarino, Παραγωγή Luca Guadagnino, Marco Morabito, Francesco Melzi d’Eril, Gabriele Moratti, Executive Producers Lisa Muskat, Rodrigo Teixeira, Alan Terpins, Antonio Miyakawa,Federico Marchetti, Daniele Sirtori, Alessandro Melzi d’Eril, Marco Colombo, Giovanni Corrado, Διεύθυνση Φωτογραφίας Sayombhu Mukdeeprom, Μουσική, Ryuichi Sakamoto, Μοντάζ Walter Fasano, Σκηνικά Elliott Hostetter, Κοστούμια Gulia Piersanti, «Born to Be» Blood Orange, Κάστινγκ, Francine Maisler, Anna Nikolau. Πρωταγωνιστούν: John David Washington (Beckett), Boyd Holbrook (Tynan), Vicky Krieps (Lena), Πάνος Κορώνης (Αξιωματικός Ξενάκης) και Alicia Vikander (April).
13/08, Netflix

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ