Κινηματογραφος

Ο Ελάιτζα Γουντ υποδύεται τον πράκτορα που ομολόγησε ο Μπάντι

Η προσέγγιση της ταινίας με θέμα τον διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο είναι διαφορετική, εστιάζει στην παράξενη σχέση του με τον πράκτορα

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ελάιτζα Γουντ ως πράκτορας του FBI Μπιλ Χάγκμαϊερ στην ταινία «No Man of God»
Ο Ελάιτζα Γουντ ως πράκτορας του FBI Μπιλ Χάγκμαϊερ στην ταινία «No Man of God» © RLJE FILMS

Ελάιτζα Γουντ: Υποδύεται τον πράκτορα του FBI στον οποίο ομολόγησε ο Τεντ Μπάντι τα εγκλήματά του στη νέα ταινία «No Man of God» - Δείτε το τρέιλερ

Οι ιστορίες εγκλήματος συνεχίζουν να κατακτούν τη μικρή και μεγάλη οθόνη, καθώς όλο και περισσότεροι κινηματογραφιστές ασχολούνται με μυστηριώδεις εξαφανίσεις και στυγνούς δολοφόνους. Από το «Dexter» και το «True Detective», μέχρι το βρετανικό «The Fall», το podcast ερευνητικής δημοσιογραφίας «Serial» και άλλα επερχόμενα πρότζεκτ, το είδος του true crime ποτέ δεν υπήρξε τόσο δημοφιλές.

Μια από τις πιο δημοφιλείς υποθέσεις που έχουμε διαβάσει σε βιβλία και παρακολουθήσει στο σινεμά και την τηλεόραση παραπάνω από μια φορές, είναι αυτή του Θίοντορ (Τεντ) Ρόμπερτ Μπάντι. Ο πασίγνωστος Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος ομολόγησε λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του ότι απήγαγε, βίασε και δολοφόνησε τουλάχιστον 30 γυναίκες και κορίτσια μεταξύ του 1974 και 1978.  Οι έρευνες για τα εγκλήματα που διέπραξε και το κίνητρο του δράστη, παρακίνησαν πολλούς σεναριογράφους και σκηνοθέτες, να προσπαθήσουν να σκιαγραφήσουν την προσωπικότητα ενός από τους πιο διαβόητους serial killers στα τέλη του 20ου αιώνα.

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του βιογραφικού δράματος του Netflix «Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile» που βασίστηκε στο βιβλίο της πρώην συντρόφου του Μπάντι, έρχεται ακόμα μια ταινία που θα εστιάσει σε μια διαφορετική ιστορία. Το «No Man of God» –  το τρέιλερ του οποίου μόλις κυκλοφόρησε – είναι ένα ιστορικό δράμα, εμπνευσμένο από την απόφαση του δικαστηρίου και φυλάκιση του δολοφόνου. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία σε σκηνοθεσία Άμπερ Σίλεϊ θα αποκαλύψει την παράξενη σχέση ανάμεσα στον Μπάντι και τον Μπιλ Χάγκμαϊερ, πράκτορα του FBI στον οποίο τελικά ομολόγησε. Τον ρόλο του πράκτορα υποδύεται ο Ελάιτζα Γουντ («Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», «Dirk Gently's Holistic Detective Agency», «Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού», «Wilfred») και στον ρόλο του Τεντ Μπάντι βλέπουμε τον Λουκ Κέρμπι («The Marvelous Mrs. Maisel», «Touched with Fire», «Take This Waltz»).

NO MAN OF GOD - Official Trailer

Η επίσημη περιγραφή της ταινίας είναι η εξής: «Το 1980, ο Τεντ Μπάντι καταδικάστηκε σε θάνατο με ηλεκτροπληξία. Στα χρόνια που ακολούθησαν, συμφώνησε να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες των εγκλημάτων, αλλά μόνο σε έναν άνδρα. Το “No Man of God” είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία της παράξενης και περίπλοκης σχέσης που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον πράκτορα του FBI Μπιλ Χάγκμαϊερ και τον φυλακισμένο Τεντ Μπάντι τα χρόνια που οδήγησαν στην εκτέλεση του δεύτερου».

Το τρέιλερ μας οδηγεί στη στιγμή που ο Μπάντι συλλαμβάνεται και καταδικάζεται. Ο νεαρός Χάγκμαϊερ αποφασίζει να μιλήσει στον κατά συρροή δολοφόνο και να προσπαθήσει να τον κάνει να ομολογήσει, κάτι το οποίο θα μπορούσε να φέρει ειρήνη στις οικογένειες των γυναικών που δολοφονήθηκαν κι επιπλέον, να ωθήσει την καριέρα του. Αλλά για να τον κάνει τον Μπάντι να ομολογήσει, ο Χάγκμαϊερ πρέπει να έρθει πιο κοντά σε αυτόν. Ως αποτέλεσμα, θα αναπτυχθεί μια επικίνδυνη σχέση που θολώνει τη γραμμή ανάμεσα στο σωστό και το λάθος. Αυτή η διαφορετική προσέγγιση, επιτρέπει στην ταινία να εξερευνήσει την ψυχοσύνθεση του δολοφόνου αντί να παρουσιάσει ακόμα μια αναπαράσταση των εγκλημάτων του.

 

 

Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η αμερικανική εταιρεία παραγωγής SpectreVision που ίδρυσε ο Ελάιτζα Γουντ το 2010 μαζί με τους σκηνοθέτες Ντάνιελ Νόα και Τζος Σ. Γουόλερ. Η εταιρεία ειδικεύεται κυρίως στην παραγωγή ταινιών τρόμου. Μερικά από τα φιλμ με την υπογραφή της SpectreVision είναι τα «Mandy» (2018), «Daniel Isnt Real» (2019), «Color Out of Space» (2019) και «Cooties» (2014).

Το «No Man of God» αναμένεται να κυκλοφορήσει σε αμερικανικές αίθουσες αλλά και VOD Streaming στις 27 Αυγούστου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ