Κινηματογραφος

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία

Τελικά ο Χάρισον Φορντ είναι ο Ιντιάνα Τζόουνς ή ο Χαν Σόλο;

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από την ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία»
© LucasFilm Ltd

Τι Να Δω Σήμερα: "Indiana Jones and the Last Crusade" του Στίβεν Σπίλμπεργκ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ο Ιντιάνα Τζόουνς είναι ένας από τους πιο δυναμικούς και γεμάτους ενέργεια χαρακτήρες του κινηματογράφου ο οποίος κάθεται ως κορωνίδα στην πλούσια και αξιοθαύμαστη καριέρα του δημοφιλούς Χάρισον Φορντ. Μια καριέρα με ταινίες όπως «Μπλέιντ Ράνερ», “Frantic” και «Αποκάλυψη Τώρα» κι όμως, αν δεν υπήρχε κάπου εκεί μέσα ο Χαν Σόλο θα μιλούσαμε για τον ρόλο που την καθόρισε. Σαν σήμερα κάνει πρεμιέρα το 1989 η τρίτη ταινία της σειράς των απίθανων περιπετειών του ριψοκίνδυνου αρχαιολόγου με τον αέρα, την αυτοπεποίθηση και την υπεροψία του Τζέιμς Μποντ, ο «Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία» σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ και παραγωγή Τζορτζ Λούκας. Το δίδυμο της επιτυχίας.

Η αποστολή του Ιντιάνα με τη βοήθεια του πατέρα του, καθηγητή Χένρι Τζόουνς (Σον Κόνερι) είναι η αναζήτηση του Άγιου Δισκοπότηρου, το οποίο υποτίθεται ότι χρησιμοποίησε ο Ιησούς στον μυστικό δείπνο. Το να πιει κανείς από αυτό σημαίνει την κατάκτηση της αιώνιας ζωής και φυσικά αφού είμαστε στα 1938 το αναζητούν επίσης και οι αδίστακτοι Ναζί.

Επικίνδυνα ακροβατικά, ξέφρενα κυνηγητά και απίθανες αποδράσεις από τις πιο αδύνατες παγίδες κι αδιανόητες καταστάσεις, πασπαλισμένα με μέτριο χιούμορ και ανάλατο ρομάντζο, στη δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία της σειράς κατά γενική ομολογία, η οποία μύησε εκατομμύρια νεαρές και νεαρούς θεατές στον κόσμο της νεανικής περιπέτειας, των απόκρυφων μυστηρίων και του μυστικισμού, των μυθολογικών εκδοχών και των ιστορικών γεγονότων και ώθησε τη φαντασία τους να τους επιστρέψει να ξεφύγουν από την πραγματικότητα.

Μια από τις πιο ένδοξες περιπέτειεςτων παιδικών μας χρόνων κι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού που η κινηματογραφική βιομηχανία αποκαλεί blockbuster μετά την εμφάνιση της πρώτης εξωφρενικής εμπορικής επιτυχίας που όρισε την κατηγορία, τα «Σαγόνια του Καρχαρία» επίσης από τον αρχιτέκτονα του είδους Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Τέλος, για όσες και όσους δεν το θυμούνται, τον νεαρό Ίντι υποδύεται ο αδικοχαμένος και πολυαγαπημένος Ρίβερ Φίνιξ στην αρχική σεκάνς, η οποία θέτειέξυπνα τον τόνο της σχέση πατέρα και γιου (ο Χένρι Τζόουνς τον αναγκάζει να μετρήσει μέχρι το είκοσι στα ελληνικά) και της ταινίας εν γένει καθώς αποκαλύπτει πληροφορίες για τις ρίζες του Ιντιάνα Τζόουνς και εμβαθύνει περισσότερο σε έναν από τους πιο ελκυστικούς και αγαπητούς στο κοινόκινηματογραφικούς χαρακτήρες, ο οποίος υπόσχεται πως θα επιστρέψει το 2022.

Η κινηματογραφική αφίσα της ταινίας «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία»

Το «Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία» είναι διαθέσιμο στα iTunes, GooglePlay Movies και Amazon Prime Videos.

INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE | Official Trailer | Paramount Movies

Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία (Indiana Jones and the Last Crusade)

Η.Π.Α., 1989, Έγχρωμη

Δράσης / Περιπέτεια,127’

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Σενάριο: Τζέφρι Μπόαμ, Τζορτζ Λούκας, Μένο Μέγιες, Φίλιπ Κάουφμαν

Πρωταγωνιστούν: Χάρισον Φορντ, Σον Κόνερι, Άλισον Ντούντι, Ρίβερ Φίνιξ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ