Κινηματογραφος

Έιμι Άνταμς, Τζέικ Τζίλενχαλ συνεργάζονται ξανά σε νέα ταινία

Δεν πρόκειται απλά για μια αυτοβιογραφία, αλλά αποτελεί πρόσκληση για δράση προστασίας, κατανόησης, σύνδεσης με τον φυσικό κόσμο

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Έιμι Άνταμς στην 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, το 2019
Η Έιμι Άνταμς στην 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, το 2019 © EPA/ΑΠΕ/ETIENNE LAURENT

Finding the Mother Tree: Discovering the Wisdom of the Forest: Έιμι Άνταμς & Τζέικ Τζίλενχαλ ξανά στη μεγάλη οθόνη για τη μεταφορά του βιβλίου της Σουζάν Σιμάρ

Μετά τη συνεργασία τους στην ταινία «Νυκτόβια Πλάσματα» («Nocturnal Animals») του 2016, η Έιμι Άνταμς και ο Τζέικ Τζίλενχαλ θα συναντηθούν ξανά για την παραγωγή της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου «Finding the Mother Tree: Discovering the Wisdom of the Forest» της Σουζάν Σιμάρ. Η δουλειά της συγγραφέως πιστεύεται ότι έχει επηρεάσει τον Τζέιμς Κάμερον στη δημιουργία του «Avatar».

Η Έιμι Άνταμς θα υποδυθεί τη Σουζάν Σιμάρ, που δρα ως μια επιστήμονας-ντετέκτιβ, αφού ανακάλυψε πρώτη πώς επικοινωνούν τα δένδρα με τις ρίζες τους μέσα από ένα τεράστιο δίκτυο μυκήτων του εδάφους. Αν και η δουλειά της αρχικά χλευάστηκε, αργότερα επαινέθηκε για το ότι ήταν σημαντική σε «πλανητικό επίπεδο», σύμφωνα με τον ιστότοπο Variety.

Η Έιμι Άνταμς και ο Τζέικ Τζίλενχαλ συμμετέχουν στην παραγωγή του φιλμ μέσω των δικών τους εταιριών κινηματογραφικής παραγωγής Bond Group Entertainment και Nine Stories, αντίστοιχα. Κι ενώ το βιβλίο κυκλοφόρησε μόλις πριν από μερικές ημέρες στο εξωτερικό από τις εκδόσεις Knopf, οι δύο εταιρείες κέρδισαν τα δικαιώματα προσαρμογής για τη μεγάλη οθόνη, μετά από μια ανταγωνιστική διαδικασία καθώς οι πρώτες κριτικές είναι πολύ καλές.

Σε δήλωσή τους, ο Τζέικ Τζίλενχαλ και η παραγωγός Ρίβα Μάρκερ της εταιρείας Nine Stories χαρακτήρισαν το «Finding the Mother Tree» ως «εν μέρει αυτοβιογραφικό και εν μέρει βασικό μάθημα της δασικής οικολογίας». Παρόλα αυτά καταφέρνει να μιλά για πράγματα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα: τους τρόπους με τους οποίους νοιαζόμαστε, απογοητεύουμε και ακούμε ο ένας τον άλλον. «Μετά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, τα μαθήματα (του βιβλίου) για τη μητρότητα, τη σύνδεση και τον φυσικό κόσμο είναι πιο επίκαιρα από ποτέ και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Έιμι, τη Στέισι και την εταιρεία τους και βέβαια τη Σουζάν Σιμάρ της οποίας το βιβλίο θα μεταφέρουμε στην οθόνη».

Από την άλλη, η Έιμι Άνταμς και η Στέισι Ο’Νιλ της εταιρείας Bond Group Entertainment, είπαν ότι αυτή η αυτοβιογραφία τις ενθουσίασε «με αφήγηση σχετικά με τη θαυμαστή δύναμη της φύσης και τους επιτακτικούς παραλληλισμούς στην προσωπική ζωή της Σουζάν. Μετασχημάτισε για πάντα τη θεώρησή μας για τον κόσμο και τις διασυνδέσεις του περιβάλλοντος. Το «Finding the Mother Tree» δεν είναι μόνο μια πολύ όμορφη αυτοβιογραφία μιας επιδραστικής ζωής, αλλά αποτελεί πρόσκληση για δράση προστασίας, κατανόησης και σύνδεσης με τον φυσικό κόσμο».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα της εταιρείας διανομής, ενώ σύντομα θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το πρότζεκτ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ