Κινηματογραφος

Γκάλοπ - Βραβεία Όσκαρ 2021: Ψηφίστε για τους φετινούς νικητές

Ποιες ταινίες και πρωταγωνιστές προβλέπετε ότι θα θριαμβεύσουν φέτος; Ψηφίστε και δείτε τα αποτελέσματα.

Oscars

Βραβεία Όσκαρ 2021: Ψηφίστε τις ταινίες και τους πρωταγωνιστές που πιστεύετε ότι θα ξεχωρίσουν στην 93η Τελετή Απονομής.

Λίγες μέρες έμειναν για την 93η τελετή των βραβείων Όσκαρ που θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Απριλίου στο Λος Άντζελες και θα την παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο. Φέτος, λόγω της ειδικών συνθηκών της πανδημίας, θα υπάρχουν λιγότεροι καλεσμένοι, ενώ και τα venues που θα φιλοξενήσουν τα κινηματογραφικά βραβεία θα είναι δύο αντί για ένα (Dolby Theatre, Union Station).

Οι φετινές υποψηφιότητες είναι πολύ διαφορετικές από προηγούμενα χρόνια. Λείπουν οι μεγάλες παραγωγές και τα blockbusters που μετέφεραν την έξοδό τους στις αίθουσες για τα μέσα και τέλη του 2021 λόγω της πανδημίας και των κλειστών σινεμά. Έτσι, οι φετινές υποψηφιότητες πιο πολύ θυμίζουν indie movie awards, με κάποιους από τους τίτλους να κυκλοφορούν αποκλειστικά στις μεγάλες streaming πλατφόρμες (κυριαρχεί το Netflix) ή ταυτόχρονα σε αίθουσες και streaming.

Πολλές από τις υποψήφιες ταινίες τις έχουμε δει και στην Ελλάδα (κυρίως μέσω streaming) και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουν μία «δεύτερη καριέρα» στις θερινές αίθουσες, μαζί με κάποιες που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στη χώρα μας (για όσους άντεξαν τόσους μήνες και δεν τις έψαξαν «αλλιώς»...).

Θα δούμε τον πρώτο μουσουλμάνο ηθοποιό (Ριζ Αχμέντ) να κερδίζει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου; O 83χρονος Άντονι Χόπκινς θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ηθοποιούς που θα κερδίσει Όσκαρ; Πώς σας φαίνεται ο Σάσα Μπάρον Κοέν με δύο ταινίες του υποψήφιες για τα Όσκαρ; Θα σπάσει η ανδρική κυριαρχία και θα φύγει μία από τις υποψήφιες Κλόε Ζάο (Nomadland) ή Έμεραλντ Φένελ (Promising Young Woman) σαν μόλις η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων με το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας; Πόσο μάλλον η Κλόε Ζάο σαν η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Ποιες ταινίες και πρωταγωνιστές προβλέπετε ότι θα θριαμβεύσουν φέτος; Ψηφίστε μέσα από τις κύριες κατηγορίες και δείτε τα αποτελέσματα. 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08