Κινηματογραφος

«Χαμός στην Τσαϊνατάουν» του Τζον Κάρπεντερ

Μαύρη κινέζικη μαγεία, κουνγκ φου και τα μπράτσα του Κερτ Ράσελ

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Big Trouble in Little China (1986)
Οι Kim Cattrall, Kurt Russell, Dennis Dun, Suzee Pai στην ταινία «Big Trouble in Little China»

Τι Να Δω Σήμερα: «Big Trouble in Little China» του Τζον Κάρπεντερ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μόνο σε VHS το 1988, έχει μεν προβληθεί σε κινηματογραφικές λέσχες και στην τηλεόραση, ωστόσο δεν τη συναντάς πολύ εύκολα διαθέσιμη για προβολή και έχει τον Κερτ Ράσελ (των 80s) ιδρωμένο, με αμάνικο λευκό μπλουζάκι, σχεδόν σε όλα τα πλάνα. Για όλους τους παραπάνω λόγους, σήμερα διαλέγουμε την ταινία «Χαμός στην Τσαϊνατάουν», μία από τις πιο καλτ ταινίες του Τζον Κάρπεντερ («Η Νύχτα με τις Μάσκες») που μπορεί να είναι γνωστός ως ο σκηνοθέτης του τρόμου μεν, οι ταινίες δράσης και οι περιπέτειες που γύρισε κατά την δεκαετία του ‘80 («Απόδραση από τη Νέα Υόρκη», «Ζουν Ανάμεσά Μας») δε, απέκτησαν φανατικό κοινό και επηρέασαν βαθιά αυτό το κινηματογραφικό είδος.

Big Trouble In Little China Trailer HD

Ο Τζακ Μπέρτον (Κερτ Ράσελ), ένας μάτσο φορτηγατζής με όλη τη σημασία της λέξης, συνοδεύει τον φίλο του Γουάνγκ (Ντένις Νταν) στο αεροδρόμιο, όπου ο τελευταίος ανυπομονεί να δει την αρραβωνιαστικιά του, άρτι αφιχθείσα από Κίνα. Μόνο που μέσα στο πλήθος και μπροστά στα μάτια τους, την απαγάγουν μέλη συμμορίας της Τσαϊνατάουν του Σαν Φρανσίσκο.

Μπορεί η υψηλών προδιαγραφών παραγωγή, τα σκηνικά, τα ειδικά εφέ και ο περιβάλλων χώρος των χαρακτήρων να εντυπωσιάζει, όμως οι ίδιοι δεν συγκινούν και ούτε πείθουν για την κατάστασή τους μέσα σε αυτή την ιστορία, η δράση της οποίας τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Παρ’ όλα αυτά, αυτή η ταινία έχει κάτι για όλους. Μαγγανεία και μαύρη μαγεία, άσσους του κουνγκ φου, αρχαίους μάγους 2000 ετών, κινέζικες συμμορίες, αηδιαστικά τέρατα, σκοτεινές κατάρες, απόκρυφα ξόρκια, μεταφυσικά πλάσματα, περίεργα όντα, μυστηριώδη πνεύματα, αμείλικτα πιστολίδια, ανελέητο ξύλο, μάχες με πολεμικές τέχνες, κυνηγητά στα υπόγεια της Τσαϊνατάουν, ειδικά εφέ της εποχής, πρασινομάτες καλλονές προς θυσία, τα μπράτσα του Κερτ Ράσελ ελεύθερα και την Κιμ Κατράλ σε νεαρότατη ηλικία (δεν θα πούμε πόσο). Τι εξαίσια επιλογή για σινεμά στο σπίτι, βράδυ Παρασκευής!

Big Trouble in Little China (1986) - James Hong
Ο James Hong στην ταινία «Big Trouble in Little China»

Το «Χαμός στην Τσαϊνατάουν» προβάλλεται σήμερα 9/4 στις 00:50 στο Cosmote Cinema 1 HD και είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή της Νέας Cosmote TV.

Χαμός στην Τσαϊνατάουν (Big Trouble in Little China)
Η.Π.Α., 1986, Έγχρωμη
Δράσης / Περιπέτεια / Κωμωδία, 99’
Σκηνοθεσία: Τζον Κάρπεντερ
Σενάριο: Γκάρι Γκόλντμαν, Ντέιβιντ Ζ. Γουαϊνστάιν, Γ. Ντ. Ρίχτερ
Πρωταγωνιστούν: Κερτ Ράσελ, Κιμ Κατράλ, Ντένις Νταν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ