Κινηματογραφος

«Ο Απίθανος Κύριος Φοξ» του Γουές Άντερσον

Μια ασυνήθιστη διασκευή από το ομώνυμο παιδικό βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από την ταινία του Γουές Άντερσον «Ο Απίθανος Κύριος Φοξ»

Τι Να Δω Σήμερα: «Ο Απίθανος Κύριος Φοξ» του Γουές Άντερσον - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας στη νέα στήλη του athensvoice.gr

Από τις πλέον αγαπητές Παγκόσμιες Ημέρες είναι η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, σκοπός της καθιέρωσης της οποίας είναι πάντα η ενδυνάμωση του δεσμού των παιδιών με το παιδικό βιβλίο, αλλά και αντίστοιχα η ενίσχυση της επίγνωσης των ενηλίκων, για την σημασία του παιδικού βιβλίου, στη ζωή των παιδιών.

Ένα από τα κλασσικά παιδικά βιβλία που μας έχει χαρίσει, ένας από τους σημαντικότερους παραμυθάδες στον κόσμο, ο Ρόαλντ Νταλ, είναι «Ο Απίθανος Κύριος Φοξ». Ανθρωπόμορφα ζώα και άνθρωποι ζουν στην ίδια κοινότητα, όπου ο Κύριος Φοξ (Τζορτζ Κλούνεϊ), πρώην κλεφτοκοτάς και νυν δημοσιογράφος, αποφασίζει να κάνει ένα τελευταίο κόλπο εις βάρος των πιο πλούσιων κτηματιώντης περιοχής, κίνηση η οποία οδηγεί σε πόλεμο ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα.

Ο Γουές Άντερσον σκηνοθετεί μιαασυνήθιστηδιασκευή του ομώνυμου βιβλίουτου Ρόαλντ Νταλ, μετην εντυπωσιακή τεχνική stopmotion και το αναγνωρίσιμο οπτικό του στιλ. Μια τεχνική, η οποία δημιουργεί την αίσθηση μιας τεχνητής, ωστόσο ζωντανής και γεμάτης υφή εικόνας, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε προσπάθεια για φυσική ροή, σαννα ήταν βγαλμένη αυτούσια από σελίδες βιβλίου.

Υποψήφια για δύο Όσκαρ το 2010, μπορεί να βασίζεται πάνω σε παιδικό βιβλίο, δεν είναι όμως μια ταινία μόνο για παιδιά, όπως επίσης δεν είναι κι ένα κινούμενο σχέδιο σαν όλα τα άλλα.Οι χαρακτήρες του Νταλ δεν είναι σε καμία περίπτωση επίπεδοι και σαφώς δεν είναι κάθε στιγμή ευχάριστοι και χαρούμενοι απλώς επειδή κατοικούν σε παιδικό βιβλίο. Η πανουργία, η φιλοδοξία, η ζήλια είναι θέματα που μικροί και μεγάλοι, θα συναντήσουν στην ταινία και ορισμένο από το χιούμορ θα ξεπεράσει σίγουρα το πολύ παιδικό κοινό.

Αφίσα της ταινίας του Γουές Άντερσον «Ο Απίθανος Κύριος Φοξ»

«Ο Απίθανος Κύριος Φοξ» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Odeon. Είναι διαθέσιμος σε Amazon Prime, Νέα CosmoteTv (TCM), iTunes και Google Play. 

FANTASTIC MR. FOX - Official Theatrical Trailer

«Ο Απίθανος Κύριος Φοξ» (Fantastic MrFox)

Η.Π.Α., 2009, Έγχρωμη
Κινούμενα Σχέδια / Κωμωδία / Περιπέτεια, 87’
Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον
Σενάριο: Ρόαλντ Νταλ (βιβλίο), Γουές Άντερσον, Νόα Μπάουμπαχ
Πρωταγωνιστούν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μέριλ Στριπ, Τζέισον Σβάρτσμαν, Μπιλ Μάρεϊ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ