Κινηματογραφος

Ολέθρια Σχέση: Ποιος θυμάται τη φοβερή και τρομερή Άλεξ Φόρεστ;

Αληθινός αισθησιασμός ανάμεσα στην Γκλεν Κλόουζ και τον Μάικλ Ντάγκλας

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκλεν Κλόουζ, Μάικλ Ντάγκλας
© Paramount Pictures

Τι Να Δω Σήμερα: Η «Ολέθρια Σχέση» με την Γκλεν Κλόουζ και τον Μάικλ Ντάγκλας - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας στη νέα στήλη του athensvoice.gr

Με αφορμή τα γενέθλια της αγαπημένης ηθοποιού του κινηματογράφου (και του θεάτρου) Γκλεν Κλόουζ, αλλά και με την πρόσφατη υποψηφιότητά της για το Όσκαρ Β' Γυναίκειου Ρόλου για το «Τραγούδι του Χιλμπίλη» (“Hillbilly Elegy”) του Ρον Χάουαρντ, με την οποία φτάνει τις οκτώ (παρακαλώ), θυμόμαστε έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους της μακριάς και αξιόλογης καριέρας της. Τη φοβερή και τρομερή Άλεξ Φόρεστ στη σαγηνευτική «Ολέθρια Σχέση».

Υποψήφια για έξι Όσκαρ το 1988, η «Ολέθρια Σχέση»της Έιντριαν Λάιν («9 1/2 Εβδομάδες»), αφηγείται τη βασανιστική ιστορία του Νταν Γκάλαχερ (Μάικλ Ντάγκλας), ενός δικηγόρου, τακτοποιημένου σε έναν ευτυχισμένο γάμο μεπαιδί και σκύλο, μέχρι να εισβάλλει στη ζωή του η ελκυστική Άλεξ. Μετά από ένα σύντομο φλερτ σε επαγγελματικό πάρτι και μια ασήμαντη αφορμή, θα ακολουθήσει ένα σαββατοκύριακο αγριεμένου και ακροβατικού σεξ σε κρεβάτια, νεροχύτες και ασανσέρ. Ο Νταν πλανάται πλάνην οικτράν πως μετά από όλο αυτό το πάθος θα επιστρέψει στο γάμο του αβρόχοις ποσί, ενώ η Άλεξ βυθίζεται σε ένα σπιράλ κτητικότητας, μάταιης διεκδίκησης και σοβαρής ψυχικής διαταραχής.

Όλοι σε αυτή την ταινία είναι ελκυστικοί. Δεν υπάρχει ξεκάθαρος λόγος που να οδηγεί τον Νταν στην απιστία. Η γυναίκα του Μπεθ (Αν Άρτσερ), έχει τρεις βασικές λειτουργίες στην ταινία. Είτε θα μαγειρεύει, είτε θα είναι μια υπέροχη μητέρα στην εξάχρονη κόρη τους, είτε θα δείχνει όμορφη με έναν γλυκερό, μα καθόλου επικίνδυνο τρόπο. Ίσως αυτό να είναι αρκετό για τον Νταν, να θέλει να αιχμαλωτιστεί από μια αισθησιακή και επικίνδυνη γυναίκα την οποία φοβάται.

Μέχρι το σημείο στο οποίο η ταινία παίρνει την κάτω βόλτα, η «Ολέθρια Σχέση» λειτουργεί και προσφέρει πραγματικά καλές ερμηνείες. Τίποτα δεν είναι πιο αληθινό από τη σκηνή του φλερτ μεταξύ των πρωταγωνιστών στο εστιατόριο. Η έλξη μεταξύ τους είναι άμεση, προφανής και αμοιβαία. Δύο ελκυστικοί ενήλικες που αφήνουν τους εαυτούς τους να μπουν στον πειρασμό και να αδράξουν την ευκαιρίαγια απόλαυση χωρίς ενοχές.

fatal_attraction_1987_half_subway_original_film_art_5000x.jpg

Παρ’ όλα τα προβλήματα των χαρακτήρων, τα κλισέ και το κακό φινάλε, η «Ολέθρια Σχέση» παραμένει μια ταινία σταθμός στην πολυετή καριέρα της Γκλεν Κλόουζ και του Μάικλ Ντάγκλας, με αληθινό αισθησιασμό ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της και κάποιες από τις πιο πολυσυζητημένες και καυτές σκηνές φλογερού σεξ στην ιστορία του κινηματογράφου. Καλό σαββατοκύριακο.

Η «Ολέθρια Σχέση» είναι διαθέσιμη στο iTunes και το GooglePlay.

Fatal Attraction (1987) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Ολέθρια Σχέση (Fatal Attraction)

Η.Π.Α., 1987
Δράμα / Θρίλερ, 119’
Σκηνοθεσία: Έιντριαν Λάιν
Σενάριο: Τζέιμς Ντίρντεν
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Ντάγκλας, Γκλεν Κλόουζ, Αν Άρτσερ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ