Κινηματογραφος

Ρωσικός κινηματογράφος στην Αθήνα

Βραβευμένες ταινίες σε Α’ προβολή

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70041-141243.jpg

Πόσα ξέρεις για τον ρώσικο κινηματογράφο; Λίγα ή πολλά, μάθε περισσότερα στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Ρώσικου Κινηματογράφου στο Τριανόν. Το Φεστιβάλ-θεσμός για τους σινεφίλ αυτής της πόλης συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φέτος. Βραβευμένες ταινίες διεθνώς έρχονται στην Αθήνα για πρώτη φορά. Η επίσημη έναρξη θα γίνει με ελεύθερη είσοδο για όλους και πολλές εκδηλώσεις μεταξύ αυτών μουσική παράσταση Ρώσων ηθοποιών που συμμετέχουν στις προβαλλόμενες ταινίες. Εναρκτήρια ταινία το «Εμείς με τον παππού», του Α. Κουλιάμιν.

Στη διάρκεια του κινηματογραφικού τετραημέρου, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε αρκετούς Ρώσους σκηνοθέτες, ηθοποιούς και κινηματογραφιστές, ενώ θα πραγματοποιηθούν πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες. Μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν είναι: «Το Μετρό» του Α. Μεγκέρντιτσεβ, «Ο γεωγράφος που πούλησε την υδρόγειο σφαίρα» του Α. Βελεντίνσκιϊ, «Εμείς με τον παππού» του Α. Κουλιάμιν, «Ιούδα» του Α .Μπογκατιριόβ, «Φατσούλα» της Τ. Αλένικοβα και άλλες.

 Δες το τρέιλερ της ταινίας «Το Μετρό»

INFO: 12-15/6. Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 Πλ.Βικτωρίας, 210 8215469

Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 20.00

1. Επίσημη έναρξη του φεστιβάλ (χαιρετισμοί, μουσικές παραστασεις ηθοποιών)

2. "Εμείς με τον παππού" (Α.Κουλιάμιν, ηθοποιοί - Γ.Ναζάροβ, Τ.Ραζουβάεβ, Α.Τίχονοβ, Λ.Μάλτσεβα)

Παρασκευή 13 Ιουνίου στις 22.30

1. “Μετρό” (Α.Μεγκέρντιτσεβ, ηθοποιοί - Σ.Χονττσένκοβα, Σ.Πουσκεπάλης, Α.Μπέλιϊ, Α.Βιστινγκάουζεν)

Σάββατο 14 Ιουνίου

1. Στις 20.45 «Ο γεωγράφος που πούλησε την "υδρόγειο σφαίρα" (Α.Βελεντίνσκιϊ, ηθοποιοί - Κ.Χαμπένσκιϊ, Ε.Λιάντοβα, Α.Τσέρνιχ)

1. Στις 22.45 «Άσια» (Α.Κούλιαμιν, ηθοποιοί - Δ. Σεμιόνοβα, Α.Κορόλιοβ, Α.Ναούμοβ, Λ.Τσιπιζένκο)

Κυριακή 15 Ιουνίου

1. Στις 20.45 «Φατσούλα-Smiley» (Τ. Αλενίκοβα, ηθοποιοί - Ο. Χοχλόβα, Τ. Γιακοβένκο)

2. Στις 22.45 «Ιούδα» (Α. Μογκατίριοβ, ηθοποιοί – А. Σεβτσένκοβ, Σ.Φρόλοβ, Α.Μπαρίλο)

Το Φεστιβάλ γίνεται από την Κινηματογραφική Εταιρία Leda-Film και το XL-GROUP, ενώ φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηνών, της Πρεσβείας Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Γενικού Προξενείου Ρ.Ο. στην Θεσσαλονίκη και Πολιτιστικού Κέντρου της Πρεσβείας Ρ.Ο. Μετά την Αθήνα, το Φεστιβάλ θα περιοδεύσει στην Θεσσαλονίκη και στην Κω. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ